İdlib'deki 'yeni güvenlik sistemi' bugün kuruluyor

İdlib'deki 'yeni güvenlik sistemi' bugün kuruluyor
Türkiye ile Rusya arasında varılan İdlib mutabakatının nasıl uygulanacağı hakkında konuşan Savunma Bakanı Şoygu, yeni güvenlik sisteminin kurulması için çalışmaların başladığını duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı toplantısında İdlib anlaşması hakkında açıklamalarda bulunan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, İdlib'deki yeni güvenlik sisteminin kurulması yönündeki çalışmaların bugünden itibaren başladığını duyurdu.

Sputnik'in aktardığına göre Orgeneral Şoygu şunları söyledi: "Dün İdlib'deki gerilimi azaltma bölgesindeki durumun çözümü çerçevesinde Başkomutanımız Vladimir Vladimiroviç Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan arasında kapsamlı bir görüşme yapıldı. Görüşmeye iki ülkenin savunma bakanları, dışişleri bakanları ve genelkurmay başkanları da katıldı. Uzun görüşmelerin ardından bir karara varıldı, buna göre İdlib'deki gerilimi azaltma bölgesindeki çalışmanın yeni güvenlik sistemini kurma sürecinin bugünden itibaren başladığını kabul ediyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, dün Rusya'nın Soçi kentinde yaptıkları görüşmede 15 Ekim itibariyle İdlib'de rejim güçleri ve silahlı gruplar arasında 15-20 km. genişliğinde silahtan arındırılmış bir bölge oluşturulması üzerine anlaşmıştı. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar