İDO, seçim öncesi ve seçim günü İstanbul seferlerini iptal etti

İDO, seçim öncesi ve seçim günü İstanbul seferlerini iptal etti
İDO 21-22-23 Haziran'da deniz otobüsü seferlerini iptal ettiğini duyurdu. Tepkiler üzerine 'ek seferler yapılacağı' açıklandı. Ancak İstanbul'a seçim günü yapılacak ilk sefer saat 15.31'de.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) resmi internet sitesinden 23 Haziran'daki İstanbul Büyükşehir Belediyes başkanlığı seçimleri öncesi ve seçim günü yapılacak seferleri 'tarife değişikliği yapılacağı' gerekçesiyle iptal ettiğini duyurdu. Seçimde oy kullanmak için İstanbul'a gelecek vatandaşları olumsuz etkileyecek olan iptal kararına CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan tepki geldi. Kaftancıoğlu, "Seçimden hemen önce İstanbul seferlerinin iptal edilmesi tesadüf değil. Bu iptal kararı, koltuklarından kopmak istemeyen bir avuç insanın sandıktan korktuğunun göstergesidir" dedi.

İDO seferlerinin iptali Meclis Genel Kurulu'nda da gündeme geldi. AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan İDO'nun internet sitesindeki 'İptal' duyurusuna rağmen İDO seferlerinde herhangi bir iptal olmadığını söyledi. 

Tepkilerin ardından İDO'nun internet sitesine 23 Haziran günü 'ek seferler düzenleneceği' duyurusu kondu. Ancak İstanbul'a gelecek olanlar için konulan ek seferlerin saat 15.31'den başlaması dikkat çekti. İDO'dan yapılan yazılı açıklamada ise seferlerin 'yolcu talebi olmaması' nedeniyle birleştirildiği belirtildi.

İDO, internet sayfasından yaptığı açıklamada 21, 22, 23 Haziran tarihlerinde İstanbul'a yapılacak tüm seferlerin iptal edildiği duyurdu. Tarife değişikliği gerekçe gösterilerek alınan iptal kararı İBB Başkanlığı seçimleri için İstanbul'a gelecek vatandaşları da mağdur edecek. Seçim günü ve öncesinde İstanbul'a yapılan seferlerin iptal olmasının art niyetli bir karar olduğunu söyleyen CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, İDO'ya çağrıda bulundu.

İDO'nun web sitesinden sefer iptallerine ilişkin yapılan duyuru:

'SEÇMENİ İSTANBUL'DAN SÜRGÜN EDECEK KADAR GÖZLERİ DÖNMÜŞ'

Kaftancıoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Hiçbir gerekçe göstermeden seçimi iptal edenler şimdi de seçmenler oy kullanmasın diye uğraşıyor. Tespit edebilseler Ekrem İmamoğlu'na oy verecek tüm seçmenleri bırakın İstanbul'dan memleketten sürgün edebilecek kadar gözleri dönmüş durumda. İstanbul'da kurdukları israf düzenini korumak isteyen bir avuç insan, milyonlarca İstanbullunun hakkını gasp etmeye devam ediyor.

Yaşadıkları çaresizlik öyle büyük ki sandıktan korkuyorlar. Halkın sandıkta gösterdiği iradeye, karara saygı duymadıkları için halkın en temel vatandaşlık hakkını bile kullanmasına tahammül edemez durumdalar. Seçimden hemen önce İstanbul seferlerinin iptal edilmesi tesadüf falan değil. Bu iptal kararı, koltuklarından kopmak istemeyen bir avuç insanın sandıktan korktuğunun göstergesidir. İDO’yu derhal bu hatadan dönmeye davet ediyorum."

AKP'Lİ ÖZKAN İDO'NUN DUYURUSUNA RAĞMEN 'İPTAL YOK' DEDİ

İDO seferlerinin iptali Meclis Genel Kurulu'nda da gündeme geldi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Az önce bir mesajı arkadaşlarımız duyurdu. İDO, cumartesi ve pazar günü Marmara'da Bandırma-İstanbul biletlerini iptal ettiğini açıklıyormuş. Hava muhalefeti yok, herhangi bir şey yok, neden iptal eder? Eğer Bandırma'dan İstanbul'a gelip de oy kullanacak olan vatandaşlarımız varsa İDO'ya bakmayın, bir yol bulun, muhakkak gidin, oyunuzu kullanın" dedi.

Özkoç'a yanıt veren AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan ise İDO seferlerinde herhangi bir iptal olmadığını söyledi. Oy kullanmak için İstanbul’a gelecek vatandaşlar için devletin her türlü seferberliği yerine getirdiğini belirten Özkan, şöyle konuştu:

"Bir taraftan, zaten yapılmış olan, hayata geçmiş olan Osman Gazi Köprüsü, Kuzey Marmara Yolu, otoban ve D100 Kara Yolu İstanbul'a nakiller için yeterli zemini ortaya koymaktadır. Şu an aldığımız bir bilgiyi Genel Kurulla paylaşmak istiyorum. İstanbul Deniz Otobüslerinin Bandırma-İstanbul seferleriyle ilgili herhangi bir iptali yoktur. Vatandaşlarımızın ihtiyacı durumunda ek seferlerin konulacağı veya alternatif yolların sağlanması için de seferber olduklarını ifade etmek istiyorum."

Ancak İDO'nun internet sitesinde hala Bandırma-İstanbul seferleri için 'iptal' yazıyor. 

İDO'DAN 'EK SEFER' DUYURUSU 

İDO, iptal duyurusunun tepki çekmesinin ardından internet sitesine 23 Haziran günü ek seferler yapılacağı şeklinde bir duyuru daha koydu.

23 HAZİRAN'DA İSTANBUL'A İLK SEFER 15.31'DE

Ancak İstanbul'a gelecek olanlar için konulan ek seferlerin saat 15.31’den başlaması ve akşam ile gece saatlerinde devam etmesi dikkat çekti.

Ek sefer saatleri şöyle:  için yapılan duyuru şöyle:

23.06.2019 Bandırma-Yenikapı 23:56 için ek sefer düzenlenecektir.

23.06.2019 Bandırma-Yenikapı 22:16 için ek sefer düzenlenecektir.

23.06.2019 Bandırma-Yenikapı 12:31 için ek sefer düzenlenecektir.

23.06.2019 Yenikapı-Bandırma 21:31 için ek sefer düzenlenecektir.

23.06.2019 Yenikapı-Bandırma 19:01 için ek sefer düzenlenecektir.

23.06.2019 Yenikapı-Bandırma 08:31 için ek sefer düzenlenecektir.

23.06.2019 Bursa-Yenikapı 22:46 için ek sefer düzenlenecektir.

23.06.2019 Yenikapı-Bursa 22:46 için ek sefer düzenlenecektir.

23.06.2019 Bursa-Yenikapı 20:31 için ek sefer düzenlenecektir.

23.06.2019 Yenikapı-Bursa 20:31 için ek sefer düzenlenecektir.

23.06.2019 Bursa-Yenikapı 15:31 için ek sefer düzenlenecektir.

23.06.2019 Yenikapı-Bursa 07:31 için ek sefer düzenlenecektir.

İşte o duyuru:

İDO'DAN AÇIKLAMA: YOLCU TALEBİ OLMAMASI NEDENİYLE SEFERLER BİRLEŞTİRİLDİ

Sefer iptali kararının büyük tepki çekmesinin ardından İDO yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada İstanbul seçimi nedeniyle herhangi bir değişiklik olmadığı, bazı seferlerin yolcu talebi olmaması nedeniyle birleştirildiği, talep olması halinde bu tarihlere ek sefer konulacağı belirtildi.

İDO tarafından yapılan iki ayrı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"21-22 Haziran tarihleri arası Yenikapı- Bursa ve Bursa – Yenikapı hattında bazı seferler yolcu talebi olmaması nedeniyle birleştirilmiş olup 21 Haziran tarihinde 6 adet, 22 Haziran tarihinde 4 adet hızlı feribot seferleri ile karşılıklı olarak hizmet vermeye devam edecektir. İlgili hattımıza ait güncel sefer saatleri www.ido.com.tr adresimizden görüntüleyebilir ve 0850 222 44 36 veya 444 44 36 numaralı Çağrı Merkezimizle iletişime geçebilirsiniz. İstanbul seçimi nedeniyle 23 Haziran tarihinde herhangi bir değişikliğimiz yoktur. 21-23 Haziran tarihleri aralığında 10 gidiş – 10 dönüş olmak üzere toplam 20 Yenikapı- Bursa ve Bursa – Yenikapı hızlı feribot seferlerimiz siz değerli yolcularımız için mevcuttur. Bu tarihler aralığında yolcu talebi olması halinde aynı hat özelinde ek seferler konulacaktır.

21-22 Haziran tarihleri arası Yenikapı- Bursa ve Bursa – Yenikapı hattında bazı seferler yolcu talebi olmaması nedeniyle birleştirilmiş olup 21 Haziran tarihinde 6 adet, 22 Haziran tarihinde 4 adet hızlı feribot seferleri ile karşılıklı olarak hizmet vermeye devam edecektir. İlgili hattımıza ait güncel sefer saatleri www.ido.com.tr adresimizden görüntüleyebilir ve 0850 222 44 36 veya 444 44 36 numaralı Çağrı Merkezimizle iletişime geçebilirsiniz. İstanbul seçimi nedeniyle 23 Haziran tarihinde herhangi bir değişikliğimiz yoktur. 21-23 Haziran tarihleri aralığında 10 gidiş – 10 dönüş olmak üzere toplam 20 Yenikapı- Bursa ve Bursa – Yenikapı hızlı feribot seferlerimiz siz değerli yolcularımız için mevcuttur. Bu tarihler aralığında yolcu talebi olması halinde aynı hat özelinde ek seferler konulacaktır."

Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) seferlerinde ise herhangi bir iptal yok.

BUDO'nun internet sitesinde 22 Haziran ve 23 Haziran sefer saatleri şu şekilde:

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar