'İktidar kendi içindeki çatlamanın hızlanmasından korkuyor'

'İktidar kendi içindeki çatlamanın hızlanmasından korkuyor'
'Davutoğlu'yla röportaj yapan gazetecilerin programı jet hızıyla yayından kaldırıldı. Gazeteciler işinden oldu. Saray'ın, eski Başbakan'ın eleştirilerine dahi tahammülü yok.'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bir radyo programına katılmasının ardından yaşananlar için, "Röportajı yapan gazetecilerin radyodaki programı jet hızıyla yayından kaldırıldı. Gazeteciler işinden oldu. İktidar kendi içindeki çatlamanın hızlanmasından korkuyor" dedi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı hakkında kullandığı ifadelere de tepki gösteren Öztrak, "İktidarın küçük ortağının bu sözler hakkında ne yorum yapacağını büyük bir merakla bekliyoruz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısı sonrası CHP Genel Merkezi'de basın toplantısı düzenledi.

Hükümetin kendisini eleştirenleri susturmaya çalıştığını belirten Öztrak, gazetecileri fişleyen SETA raporu için "Bir utanç belgesi" ifadesini kullandı. Yavuz Oğhan'ın eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile gerçekleştirdiği program sonrası RS FM'deki programının sonlanmasına da değinen Öztrak, "Röportajı yapan gazetecilerin radyodaki programı jet hızıyla yayından kaldırıldı. Gazeteciler işinden oldu. Çalıştığı radyoyu eleştiren bir başka gazeteci de radyo ile yollarını ayırdı. Saray’ın, eski Başbakan'ın eleştirilerine dahi tahammülü yok. Rusya'nın Sesi Radyosu'nda yaşananlar, Türk ve Rus sarayları arasındaki şahsi dostlukların ulaştığı seviyenin ve basın özgürlüğü konusundaki ortak anlayışlarının en büyük örneklerinden birisi oldu. İktidar kendi içindeki çatlamanın hızlanmasından korkuyor. Korku arttıkça da kendisine muhalefet edenler üzerindeki baskısını artırıyor" dedi.

Düzce’de yaşanan sel felaketine ilişkin konuşan Öztrak şunları söyledi:

"Genel Başkanımız hemen Vali’yi arayıp bilgi almıştır. Vekillerimiz bölgeye giderek halkın yanında yer almıştır. Milletvekilimiz Gülizar Biçer Karaca Düzce hakkında rapor hazırladı. Raporu yarın açıklayacağız. Her iki köyde de gıda su gibi acil ihtiyaçları önemli bir bölümünün karşılanmasında İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyelerimiz yardımcı oluyorlar. Doğa olaylarının sık yaşandığı riskli coğrafyalarda bu riski afete dönüştürmeyecek yatırım planlaması son derece önemli hususlar arasında.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak yaptığımız incelemeler sonucunda bu doğal afette de temel belirleyici unsuru bölge düzeyinde planlama eksikliği olduğunu gördük. İlçe ve köylerin acil talepleri var. Birincisi bölgenin afet bölgesi olarak ilan edilmesi gerekiyor. Yaşayan vatandaşlara psikolojik destek için acil tedbirler alınması gerekiyor. Evleri ve işleri zarar gören vatandaşların vergi kredi ve benzeri borçlarının ertelenmesi lazım. Hasar tespit çalışmaları hızla yapılmalı, oluşan çamur yığınlarının hızla temizlenmesi gerekiyor."

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı için kullandığı ‘Halkın genelini ilgilendiren bir bayram değildir’ ifadelere tepki gösteren Öztrak, "Bu zat Uğur Mumcu'ya, Nazım Hikmet'e, Türkan Saylan'a, Bahriye Üçok'a hakaret eden bir kendini bilmezdir. Yetmiyor Ormancılık Günü ile 30 Ağustos'u aynı kefeye koymaya çalışıyor. Ruh hallerini ve zihniyetlerini her geçen gün ortaya koyuyorlar. 30 Ağustos Ulusumuzun Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği mücadeleyi zaferle taçlandırdığı bir tarihtir. 30 Ağustos dünyanın tüm mazlum uluslarına yön gösteren Kurtuluş Savaşı büyük zaferimizin yıl dönümüdür. İktidar partisi ne yapacak takip edeceğiz. Ayrıca iktidarın küçük ortağının bu sözler hakkında ne yorum yapacağını büyük bir merakla bekliyoruz" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar