İmamoğlu: Demirtaş kardeşlikten, barıştan ve huzurdan bahsediyor

İmamoğlu: Demirtaş kardeşlikten, barıştan ve huzurdan bahsediyor
TRT canlı yayınına katılan Ekrem İmamoğlu, sorulara verdiği yanıtların arasında sorduğu sorularla, sunuculara zor anlar yaşattı.

TRT Haber'deki canlı yayında, Selahattin Demirtaş hakkında henüz karar çıkmadan, yargılama süreci devam ederken iktidarın 'suçlu' ilan etmesini doğru bulmadığını açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, sorulara yanıt verirken TRT yöneticilerine, "Adil olduğunuza inanıyor musunuz TRT olarak?" diye seslendi.

'BİR ÇOK SORUYA BU GÜN TRT SORACAK DİYE YANIT VERMEDİM, DİĞER KANALLAR KIZDI'

TRT Haber'de gazeteci Fatih Er ve Şebnem Bursalı’nın sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu program için geldiği TRT binasında program öncesi yaptığı açıklamada, "Bugün çok soru sordular bana hiçbirine cevap vermedim onu söyliyeyim. Dedim ki "TRT’den izleyin" kanallar kızdı. Muhtemelen birkaç kanal kaçtı maçtı diye bir kaçtane haber bile yapmıştırlar. Dedim ki ‘Uzun zamandır TRT bizi çağırmıyordu. Onlar beni düşünmüyor ama ben onların yayıncılığını düşüneceğim. Soruları orada cevap vereceğim’ dedim. Onun için bu şekilde geldik inşallah iyi bir yayın olur" dedi.

AÇIKLAMALARI, 'TERÖR ÖRGÜTÜ' SÖYLEMİYLE KESİLMEYE ÇALIŞILDI

Seçimleri kazanması halinde, İstanbul Çocuk Fonu, Kadın hakları, Yoksulluk Fonu, taksi, minibüs ve otobüs gibi vaadlerini anlatmaya çalışan Ekrem İmamoğlu'nun sözü, Fatih Er ve Şebnem Bursalı tarafından 'Selahattin Demirtaş' hakkındaki düşünceleri, 'Terör örgütü desteği' gibi iddialarla sık sık kesildi.

SELAHHATTİN DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMASINI SORAN GAZETECİLERE, 'TERÖRİST İFADESİNİ SORGULAYIN' DEDİ. 

Fatih Er'in, "Selahattin Demirtaş'ın açıklaması için ne düşünüyorsunuz?" sorusunu yanıtlarken, soruyu soran gazetecilere, "HDP'ye, Saadet Partisine ve Millet İttifakı'na 'terörist' dendiğinde sorguladınız mı bunu?" sorusu yönelten İmamoğlu şöyle devam etti: 

"Sayın Demirtaş'ın açıklamalarını okudum, içeriği çok güzel. Kardeşlikten, barıştan, huzurdan bahsediyor. Açıklamalarının sonunda verdiği destek de güzel. Kimin için veriyor? HDP'liler için. Esas önemli olan ne biliyor musunuz? HDP'li seçmenlere 'terörist' dendi, sorguladınız mı bunu? Saadet Partililere 'hain' dendi, Millet İttifakı'na oy verenlere 'zillet' dendi. Hiç sorguladınız mı bunu?

Sayın Demirtaş'ın yargılaması devam ediyor. Yargılaması devam eden şahsa yönelik benden yorum istemeniz çok kötü bir davranış. Sayın Yıldırım bugün şikayet ediyor HDP'den. HDP kim 'terörist' mi?"

Yanıtı yarıda bırakarak araya giren gazeteci Şebnem Bursalı, Duran Kalkan ve Avrupa'da suikast ile öldürülen Kürt politikacı Sakine Cansız üzerinden Fatih Er'in sorusunu yineleyince, Ekrem İmamoğlu, Sizce bir terörist sizin için açıklama yapsa bu kimin ekmeğine yağ sürer? Siz terörist örgütünün her söylemine cevap verir misiniz? Bir terör örgütünün benim için konuşursa hangi hain benim için bunu yaptı diye düşünürüm" yanıtı verdi.

 

Sayıştay raporunu referans göstererek İBB Başkanlığı'nı milyonlarca lira zarara uğratmışlar' dediniz. Sayıştay'ın açıklamalarına bakarak böyle bir şey olmadığını görüyoruz." sorusuna yanıt veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, "Milyonlarca lira iddiamız yerinde, biz yerimizde duruyoruz. Sayıştay raporunda süreç tariflenir, hesap yapılmaz" yanıtı verdi. İmamoğlu şöyle devam etti:

"Beylikdüzü'nde ben belediye başkanı olduğumda Sayıştay geldi. Kaç yıl üzerine biliyor musunuz? 12 yıl. Ben Sayıştay denetiminden geçtim. Beş yıldır denetimden geçen bir belediye başkanıyım, tek bir mahkeme olmadı, tek bir olumsuz karar olmadı. 6 Mayıs kararından sonra acaba İmamoğlu'yla alakalı bir şey bulabilir miyiz diye Beylikdüzü'nde bir müfettişi görevlendirdiler, 20-25 gündür çalışıyorlar. Zaten ben tehdit görmüş bir belediye başkanıyım. Sayıştay raporunda benim iddiam üzerine giden bir şey yok. (İmamoğlu ortak yayındaki Sayıştay konuşmasını gösteriyor) Uzmanlar çalışıyor. Böyle hesaplıyoruz.

Bahsettiğimiz şey israf. Bir örnek vereyim. Kötü mali yönetim. 5 yılda İBB'nin borcu 5 kat artıyor. Yani 26,7 milyar TL. Örneğin bütçe açığı 18 kat artmış, 3,7 milyar TL. Bütün hemşehrilerime şunu söylemek istiyorum. Biz israfla ilgili belge açıklamıştık, demiştik ki, bir damacana su, belediyenin şirketinden markette gidip alıyorsunuz 9 TL, belediyeye 60 bin tane alıyorsunuz 9,5 TL'den. Uygulanmamış projelere 260 milyon TL harcanmış. Uygulayacağınız proje olur, rafa koyar, uygularsınız. İstanbul'a yeni adalar diye bir proje. Bunun bütçesi 2 milyon 750 bin dolar. İBB'nin bir lojmanı var, dedim gidin gösterin, gittik. Koca bir lojman, içi şatafat, vesaire. 60 dönüm arazinin içinde, kullanılmıyor da doğru dürüst. Havuzu var, olimpik yüzme havuzu, bunları geçiyorum, dedim ki burada kaç kişi çalışıyor, sadece oradaki güvenlik görevlisi 39. Orada 100'e yakın insan çalışıyor. Senelik gideri 100 milyon lira. Ben israfı önleyeceğim. Bu şehrin parasını israfla birlikte çar çur etmeyeceğim."

Öne Çıkanlar