İmamoğlu: Kamunun Alevi vatandaşlarımıza borcunu ödeyeceğiz

İmamoğlu: Kamunun Alevi vatandaşlarımıza borcunu ödeyeceğiz
CHP'nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Sultanbeyli'deki seçim turunun son durağında Pir Sultan Abdal Cemevi Dayanışma Yemeği'nde Alevi vatandaşlarla buluştu.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Sultanbeyli'deki seçim turunu, Pir Sultan Abdal Cemevi Dayanışma Yemeği'ne katılarak bitirdi. Etkinlik, Semah gösteriyle başladı. Ardından sahneye çıkan İmamoğlu, ''Sultanbeyli'de sizlerle gönül gönüle olmaya geldim. Soluklanmaya geldim. Gönlüme sizden güzel duygular katmaya, enerji almaya geldim.. Toplumun bazı değerleri vardır. Alevi vatandaşlarımızın dünyaya bakışı benim derin vicdanımı temsil ediyor'' dedi. 

'BEN BUYUM'

''İstanbul'un adalete, vicdana, eşitliğe, özgürlüğe ve herkese eşit fırsat sunacak yönetime ihtiyacı var'' diyen İmamoğlu, ''Aday olarak 'yürekten huzur' diyerek yola çıktım. Toplumun farklı kesimlere gidiyorum. Partimin yönetmediği ilçelere gidiyorum, gideceğim. Doğru yaptığımız şeyleri ve hatalarımızı görüyoruz bu şekilde. İnsanların huzura ihtiyacı var. Kimseye farklı bakmıyor, ayrıştırmıyorum. Ben buyum. Sahiyim, gerçeğim. Beni, bu şekilde anlatın, 'İmamoğlu budur' deyin'' diye konuştu.

'LUTUF DEĞİL KAMU BORCU'

''Cemevi Alevi vatandaşlarımızın ibadethanesidir'' diyen İmamoğlu, sözlerini şöyle  sürdürdü: ''Cemevi ziyaretlerinde huzur bulurum. Derin bir Anadolu hissederim. Cami de bir cemevi de bir. Başka inançlara saygı gösteren bir belediye başkanı olacağım. Cemevlerimizin farklı ihtiyaçları konusundaki sıkıntılarını da biliyorum. Beylikdüzü'nde, kamuya ait bir arazide cemevi projesi yarışması düzenledik. 150'ye yakın proje katıldı. Birinci projeyle ilgili kamu ihalesi yaparak cemevimizi başlattık. Tamamı belediye imkanlarıyla yapılan ilk projedir. Bu bir lütuf değil. Kamunun ve kurumların Alevi vatandaşlarımıza borcu vardır. Burada yapacağınız Cemeviniz de bize emanettir. Hiç endişeniz olmasın. Kazanalım, çok güzel şeyler yaşayacağız.''

İmamoğlu, konuşmasını, ''Hızır, hem sizin hem de benim yoldaşım olsun'' sözleriyle bitirdi. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar