İmamoğlu, Hakkı Savunanlar Platformu'nun iftarında Kılıçdaroğlu ile buluştu

İmamoğlu, Hakkı Savunanlar Platformu'nun iftarında Kılıçdaroğlu ile buluştu
Ekrem İmamoğlu, Üsküdar'da konuştu: 'Bir avuç insanın kötülüğü bize bugünleri yaşatıyor.'

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Saadet Partisi'nin Şişli'deki iftarında orucunu açtıktan sonra Üsküdar'a geçerek, Hakkı Savunanlar Platformu'nun düzenlediği iftara katılmış olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile buluştu.

Rakiplerini kastederek, "Hep birlikte demokratik yollarla hak ettiği dersi vermek zorundayız" diyen İmamoğlu, bir süre Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra, iftara katılan davetlilere şu konuşmayı yaptı: 

"Siyaset üstü bir dönem yaşıyoruz. Ramazan ayına denk geldi. Tüm dikkatimizle bu ayın maneviyatına aykırı düşmemek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bunu tam tersini yapanlar da var ama toplum bunu ayırıyor. Hiç kuşkunuz olmasın. İyi dili, kötü dili ayırıyor. Ben, buraya Saadet Partisi'nin iftarından geldim. Sayın Genel Başkanı ile otururken 14 yaşında İmam Hatip'te okuyan bir kızımız geldi. Ağlıyor. ''Kızım niye ağlıyorsun'' dedim. ''Adalet gelecek mi'' diyor. Bunun bana hissettirdiğini tarif edemem. ''Kızım tabii gelecek adalet. Nasıl gelmez'' dedim. Bir iki defa sarıldık. Morali düzeldi. Fotoğraf çekildik. Baktım sonra yine ağlıyor. 14 yaşındaki kızımıza bunu yaşatanlara, hep birlikte demokratik yollarla hak ettiği dersi vermek zorundayız. 

''KARARLI BİR TOPLUM GÖRÜYORUM''

Ben bu yolda kararlı bir toplum görüyorum. Asla bu süreçte aykırı düşünen vatandaşlarımız rakibimiz değil. Bu düşünceyle hareket etmeliyiz. Toplumda farklı düşünen insanlar olabilir. Onları kazanmak için sonsuz mücadele vermeliyiz. Sadece bir avuç insanın kötülüğü bize bugünleri yaşatıyor. O bir avuç insana hak ettiği dersi 23 Haziran'da sandıkta vereceğiz. Topluma huzuru, barışı, özgürlüğü ve bir arada hissedebilmeyi, toplumun geleceğini hep birlikte hazırlayabilmeyi başarmalıyız. Her zaman şu örneği veriyorum. Kutsalımız olan ailelerimizin en değerli varlığı çocuklarımız. Çocuklarımızın geleceği için çalışıyoruz. Çocuklarımızın geleceği, bizim ortak yolumuz olmalı. Evrensel değerlerle yol haritamızı insanlık adına çizmeliyiz. Bu bilinçle hareket ettiğimi bilmenizi istiyorum. Tüm gücümü de sizlerden, İstanbul'da yaşayan herkesten aldığımı belirtmek istiyorum." (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar