İmamoğlu’ndan Kaftancıoğlu’na destek: Yol arkadaşım

İmamoğlu’ndan Kaftancıoğlu’na destek: Yol arkadaşım
İBB Başkanı İmamoğlu, bugün davası olan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile ilgili destek mesajı paylaştı.

ARTI GERÇEK-İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında hapis cezası istemiyle açılan davada bugün yeniden hakim karşısına çıkacak olan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na destek açıklaması yaptı.

Resmi Twitter hesabından Kaftancıoğlu ile çektirdiği fotoğrafını paylaşan İmamoğlu, şu mesajı yazdı:

"Canan Kaftancıoğlu hem benim hem milyonlarca partilimizin güvenilir yol arkadaşı. İyi bir anne, iyi bir eş, iyi bir doktor ve iyi bir dost. Ülke ve millet sevgisine de şahsen tanığım. Bugün, adalet duygusunun yara almayacağı bir sonuçla, Çağlayan’dan ayrılması en büyük temennim."

 

NE OLMUŞTU?

CHP’nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na "Cumhurbaşkanına hakaret", " Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılama", "Halkı kin ve düşmanlığı tahrik etme", ve "Terör örgütü propagandası yapma" iddialarıyla açılan dava açılmış, ilk duruşma 28 Haziran'da görülmüştü.

Kaftancıoğlu’nun 6 yıl önce yaptığı bazı sosyal medya paylaşımları ve hakkında üretilen sahte içeriklerin delil kabul edilerek açılan dava kapsamında, 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 17 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar