İmamoğlu'ndan 'Sayıştay raporu sahte' açıklamasına, Sayıştay raporu ve tablolarla cevap

İmamoğlu'ndan 'Sayıştay raporu sahte' açıklamasına, Sayıştay raporu ve tablolarla cevap
CHP, İBB'deki yolsuzluk ve usulsüzlüklere ilişkin Sayıştay raporunun sahte olduğu iddialarına raporun linkini ve tabloları yayınlayarak yanıt verdi.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, İBB’deki yolsuzluk ve usulsüzlüklere ilişkin Sayıştay raporunun sahte olduğu iddialarına yanıt verdi. Ekim 2018'de yayımlanan raporun 2017 yılına ait olduğunun altı çizilen açıklamada, ilgili raporun Sayıştay'ın resmi sitesinde hâlâ yer aldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Belirtilen konular Sayıştay’ın seçim sürecinin başlamasının hemen öncesinde, Ekim 2018 tarihinde açıklanan 2017 yılına ait İBB, İSKİ ve İETT Denetim Raporlarına dayanmaktadır. Bazı basın organlarında çıkan sahte iddiası tamamen saçmadır. Sayıştay Başkanlığı’nın kendi resmi web sitesinde rapor halen bulunmaktadır. Raporda kamu zararına ve usulsüz işlemlere ilişkin; taşınmaz kayıtlarının tutulmaması, ihale kanununa aykırı işlem yapılması, belediyenin yapması gereken tahsilatları yapmaması, İSKİ’nin bankalardan lüks araç temin etmesi gibi birçok husus bulunmaktadır."

Zarar hesabının belirtilen kalemler üzerinden hesaplandığı söylenen açıklamada hesap tablosu da paylaşıldı.

Ayrıca "İBB’deki kötü Mali yönetimi görmeniz için de sizlere iki ek tablo sünüyoruz. Rakamlar İBB resmî verileridir" ifadeleriyle iki ‘kötü mali yönetim tablosu’ da paylaşıldı.

Açıklama'da Sayıştay raporunun linkine de yer verildi:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2017 yılı Sayıştay Denetim Raporu için tıklayınız...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar