İmamoğlu'ndan YSK üyelerine sert çıkış: İhanetle suçluyorum

İmamoğlu'ndan YSK üyelerine sert çıkış: İhanetle suçluyorum
'YSK o bir avuç insan öyle büyük bir ihanet etmişlerdir ki şimdi sağını solunu süslemeye çalışıyorlar.'

31 Mart seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen fakat YSK'nin seçimi yenileme kararıyla mazbatası elinden alınan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın sorularını yanıtladı.

YSK'nin gerekçeli kararı üzerine konuşan İmamoğlu şunları söyledi:

Şöyle 200-214 sayfa sızdırıldı herhalde, tabi şu tarafı var yeni gerekçeleri yazmak oradaki üyelerin işi. Bize göre demokrasiyi mahvettiniz ama neticede bir karar verdiniz o karar net. Şimdi yeni gerekçeleri oraya yazmak o 7 üyenin işi mi? İşi derken siz itiraz edenlerin nesisiniz? Bu karar yok hükmünde olduğunda benim zihnimde her şeyi yazabilirler.

"BUNLAR SAYFA DOLDURARAK MİLLETİN ZİHNİNİ BULANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR"

YSK o bir avuç insan öyle büyük bir ihanet etmişlerdir ki şimdi sağını solunu süslemeye çalışıyorlar. Bunlar sayfa doldurarak milletin zihnini bulandırmaya çalışacaklar. O 7 üyeye inanmıyorum ihanetle suçluyorum.

Şimdi çaldılar kısmının tarihçesine bakmak lazım 31 Mart seçiminden sonra akıllarında ne varsa tırnak içinde "şeytanlık" diyorum. AKP'den öyle itirazlar yapıldı ki, hiçbirinde çaldılar yok. Bir broşür bastırdılar neden yenileniyor diye, tek kelime çaldılar yok. Binali Yıldırım'a soruyorlar çaldılar kim çaldı? CHP mi? Yok. Kim çaldı?

"BENİM İŞİM İNSANLARIN GÖNLÜNÜ ÇALMAK"

Böyle bir süreçte çaldılar diyerek yalan söylüyorsunuz. Süreç belli, kamu görevlileri konusunda iddianız var ama bize çaldılar diye bir sıfat yerleştirmeye çalışıyorsunuz. O kelimeyi yazarak bizlerin fotosunu koyarak yazık değil mi? Ben çalmak bilmem, benim işim değil benim işim insanların gönlünü çalmak.

BİNALİ YILDIRIM'IN SÖZLERİNE CEVAP

Anlaşılacak tarafı yok. Bunların skeçleri yazılır oynanır insanlar gülsün diye. Verdikleri şikayetler arasında böyle bir şey yok. Siz Türkiye'ye mal olmuş insanlarsınız. Tanınmak bana sorumluluk kattı. Her cümlenize çok dikkat etmeniz gerek. Daha önce soyadından mesela ben İmamoğlu'yum hangi partiye mensubum bilmiyorum. Siz geliyorsunuz tipinizden anlaşılıyor ve size pusula verilmiyor. Olacak şey değil. İBB'de daha fazla oy kullanılmış. Siz mühendislik okumuşsunuz söylediğiniz şeye önce siz inanacaksınız. Milyonlarca insan sizi izliyor. Yazık değil mi siz insanları aldatıyorsunuz. Bu yalana insanları ikna etmeye çalışıyorsunuz. 31 Mart önceci başka bir Yıldırım vardı 31 Mart sonrası başka bir Yıldırım var. Bir tarafta sempatik olduğu düşünlen bir kişi ama bir tarafta "çaldılar". Kim çaldı izah edin.

"KARA KAMPANYA YAPARAK İPTALE NEDEN OLDUNUZ"

123 sandıkta bir iddianız var, "bu sandıklar şaibelidir". Fark 14 bine yakındır. Bu sonuca tesir etmiştir diyerek, kara kampanya yaparak seçimlerin iptaline neden oldunuz. Bunlarla ilgili karar verildi. 16. gündeyiz yarım günde insanlar içeri alınıyor. Soruşturmalar yapıldı mı ne aşamada? Soruşturma yapılacak ama bu yandaş medya haber yapmayacak mümkün mü değil. Bu soruşturma nerede? Bu insanları zan altında bıraktınız bu 123 sandıkta şaibe var ya ben kaç oy aldım? Sayın Yıldırım kaç oy aldı. Somut açıklayı. Sayın Yıldırım şu kadar oy aldı deyin şaibeyi anlayalım. Yıldırım seçmenlere konuşurken bana az oy verdiniz daha çok oy verin bence ruh halinde. Kabul etmiş.

16 MİLYONUN EMEĞİNİ ÇALDILAR

Birincisi "çaldılar". Evet bir çalmak var 16 milyon insanın emeğini çaldılar ama burada sanal bir kavram üreterek insanların zihnini bulandırmak hoş değil. İkincisi 123 sandığın şaibeli sözleri. Üzülüyorum neye üzülüyorum ,ben seçimden önce yalvardım, devlet adamlarına gidin işinize bakın bize güvenli bir seçim ortamı yaratın dedim. Onlar da Türkiye en güvenli seçim ortamı var dediniz. Sayın Cumhurbaşkanı aynen şöyle dosyaları açtım kimler nerede görevli biliyorlar mı maşallah herkes görev yerlerini biliyor. O zaman sizin 123 sandıkta bulunan on binlerce insana da mı güvenmiyorsunuz?

AHMET HAKAN'A CEVAP

Üzüntü duyuyorum. Şöyle ki benim gözümde gazeteci çok saygın bir yerde. Bana sorduğu ters sorular beni kırmaz tam tersi benim cevap vermeme vesile olur. Bir soruyu sorup orada o kişiyi savunursanız bir dakika derim, benim üzüldüğüm bu esas değinilmesi gereken konulara değinemedik.Biz insanlara huzur vermeye geldik, insanlar bizi izlerken televizyonu değiştirmesin istiyorum.

İMAMOĞLU BELGELERLE AÇIKLADI

Üsküdar'da 172 oyumuz vardı. 16 oy yazılmış örnekler aldım 127 oy vardı 0 oy yazılmış Kadıköy 0 yazılmış. Ya bu bize de yapılmış çaldılar mı diyeceğiz.Koca koca insanların bu cümleleri kuruyor ve bundan medet umuyor. 

Öne Çıkanlar