'İnönü Amerikancıysa, ABD'den madalya alan Erdoğan neci?'

'İnönü Amerikancıysa, ABD'den madalya alan Erdoğan neci?'
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, 'Tuttuğu bayrak İsmet İnönü'yü Amerikancı yapıyorsa. ABD'deki bir dernekten aldığı hizmet madalyası Erdoğan'ı neci yapar' dedi.

Partisinin haftalık grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Tuttuğu bayrak İsmet İnönü'yü Amerikancı yapıyorsa. Sayın Erdoğan'ın ABD'deki bir dernekten aldığı hizmet madalyası Tayyip Erdoğan'ı neci yapar" dedi. Akşener, ABD'li papaz Brunson'un serbest bırakılmasına ilişkin de Erdoğan'a yüklenerek, "Yargımızın başına çuvalı bizzat sen geçirdin" dedi.

'ALLAH İÇİN ABD'NİN HER SÖZÜNÜ DİNLİYORLAR'

Ekonomik krize ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener, "Çarşıda pazarda zabıtaya etiket kontrol ettiriyorlar. bu şekilde enflasyonun düşeceğini zannediyorlar. Ne yapalım biz de otoyollara köprülere geçiş ücreti için zabıta mı gönderelim? 16 yıl süren borçlanma ekonomisinin sonuna geldik. 'Emekliye, sabit ücretliye zam yapın rahatlasınlar' diyoruz, ses yok. 'Elektrik faturasında TRT payını kaldırın' diyoruz ses yok. Bizi dinlemiyor ama Allah var ABD'nin her sözünü dinliyor yerine getiriyor. Enflasyonu kimin yükselttiğini öğrendik. Meğer bütün esnaf kafa kafaya vermiş ekonomimize karşı harekete geçmiş. Açıklanan planın özeti bu. Plan enflasyonla değil esnafla mücadele planı. Amaç ne biliyor musunuz? Üreticiyi 2 aylık indirime zorlayarak yıl sonu enflasyonun düşük göstermek. Zorlama indirimin sonun da biliyor ki bindirimlerin gelmesi kaçınılmazdır. Üreticiler kayıplarını 2 ay sonra zam yaparak telafi edecek. Ancak vatandaşın maaş zammı bunlara yetmeyecek. Gittiğiniz yol yol değil. İn demekle iniyorsa hadi bakalım işsizliği faizi indirin. Bir de o uçaklardan arabalardan inin. ABD’ye diz çöküp papazı verenler gariban esnafı hain ilan ediyor. Ekonominin halinden sen sorumluyken esnafı kurban etme. Oluşturulduğu kurullara bakın. Yine liyakat aramıyor. Yaptığı hataları alkışlayanları bu kurullara atıyor. Sarayda yeni kurul oluşturuyor.  Geçen hafta açıklanan cari açık rakamlarını yandaş medya yorumlamaktan aciz. Türkiye uzun bir aradan sonra cari açık vermedi. Borazanlar yeni ekonomik programın zaferi diye verdi. Şimdi sorarım size Eylül ayında açıklanan program nasıl oluyor da Ağustos rakamlarına etki ediyor? Bir çuval un kaça para olmuş, bir koli yumurta kaça? Onun umurunda değil. Gübreden mazottan, sütten, mamadan haberi yok" şeklinde konuştu.

'HER TÜRLÜ FELAKETİ SENİNLE YAŞADIK'

Akşener sözlerine şöyle devam etti:

"Her türlü felaketi seninle yaşadık. Daha kötüsü ne olabilir. Aklını başına devşir rızkı veren Allah'tır Allah. Damat ekonomik programdan sonra bir de enflasyonla mücadele planı açıkladı. Yeni bir internet sitemiz de oldu. Enflasyonu kimin hortlattığını öğrendik. Meğerse bunu yapan bakkalmış, marketmiş, esnafmış. Orada yazan bu. Bu açıklanan enflasyonla değil, esnafla mücadele planı. Seçimlere yatırım yapmayı bırak memleketin geleceğine yatırım yap. Gittiğiniz yol yol değil. İndirimde baskı için valilere genelge yolluyorsun.

'ASIL FIRSATÇI SENSİN SAYIN ERDOĞAN'

Esnaf yeni ürün alamaz hale gelecek. Raflar boşalacak ve 40 yıl aradan sonra kıtlıkla baş başa kalacağız. İn demekle iniyorsa hadi bakalım işsizliği indirin, faizleri indirin. Bir de o uçaklardan, arabalardan inin. AKP ne oldum delisi olmuş. Kendisini iktidara taşıyanlara savaş açmıştır. Kameralar karşısında pazarcının başına çökenler bunu gösteriyor. Bir kez daha söylüyorum hırsızın, fırsatçının, dolandırıcının cezasını kes ama esnaftan uzak dur. Asıl fırsatçı sensin Sayın Erdoğan. Bu ucube sistemi tanıtırken ne diyorlardı; ‘ekonomi şahlanacak.’ Peki sonuç ne oldu dolar uçtu, enflasyon uçtu, domates, yumurta, tuz uçtu, damat uçtu.

'BU PAPAZ AJAN DEĞİLSE NİYE İÇERİ ATTINIZ, SUÇLUYSA NİYE BIRAKTINIZ?'

Pişkinlikte sınırları yok. 'Ajan demedim ajans dedim' diyecek. Ne diyordu? 'Bu fakir burada oldukça o teröristi alamazsın' biz ne dedik o zaman 'Atma Recep:' Ne diyordu? Bu fakir bu görevde olduğu sürece o teröristi alamazsın. Yine endişemizde haklı çıktık. 500 milyon dolarlık uçakla gezen o fakire sesleniyorum. Türk devletinin itibarını papazın zünnarına bağlamıştın. Papaz uçtu elbisesi kaldı. Trump sana cevap veriyor. Yardımları için Erdoğan'a teşekkür ederim diyor. Kimi kandırıyorsunuz? Buradan soruyorum. Bu papaz ajan değilse, FETÖ'cü, PKK'lı değilse niye içeri attınız? Yok eğer bu suçları işlediyse niye bıraktınız?

'YARGININ BAŞINA ÇUVALI SEN GEÇİRDİN'

Bağımsız mahkemeler masalını geç Sayın Erdoğan, bize yuttaramazsın. 12 Ekim'den önce ABD'de hazırlıklar yapıldı, papazı karşılayacak komite hazırdı, uçak piste çekildi. Ajanlık yok, aldığı ceza örgüt üyeliğinden öyle mi? Kimi kandırıyorsunuz. 'Al papazı ver papazı' diyordun, papazı verdin gitti, peki kimi aldın? FETÖ'nün elebaşını alabildin mi, PKK'nın elindeki iki istihbaratçımızı alabildin mi? Yargımızın başına çuvalı bizzat sen geçirdin.

'TİLKİYE KÜMESİ Mİ EMANET EDECEKSİN?'

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ortadan kaldırılması karşısında tek söylediği şey, 'Sessiz kalamayız' oldu. Sözcüsü de 'Suudi Arabistan'la ortak çalışacağız' dedi. Ne yapacaksın tilkiye kümesi emanet mi edeceksin. Bir başkası da 'Suudi Arabistan'ı suçlamıyoruz' diyor. Sanırsın gazeteci Kapalıçarşı'da kayboldu. Şimdi de Türkiye'ye haydutça meydan okumasına sessiz kalıyorlar. Suudi Arabistan hem insan haklarına hem de egemenlik haklarımıza açıkça saldırmıştır. Türk milletinin aklıyla alay etmiştir.

'SURİYELİLERE VATANDAŞLIĞI MİLLETE SORALIM'

Sayın Erdoğan ekonomik kriz gündemini değiştirebilmek için AB ile ilgili referandumu gündeme getiriyor. Referandum arıyorsan destek veriyoruz. Gel millete gidelim 'Suriyelilere vatandaşlık verilsin mi verilmesin mi' millete soralım.

'ABD'DEN ALDIĞI MADALYA ERDOĞAN'I NECİ YAPAR'

Tuttuğu bayrak İsmet İnönü'yü Amerikancı yapıyorsa. Sayın Erdoğan’ın ABD’deki bir dernekten aldığı hizmet madalyası Tayyip Erdoğan’ı neci yapar? Bu polemik gereksiz ve yaralayıcıdır. Olan tarihi şahsiyetlerimize olmaktadır." (POLİTİKA SERVİSİ)

Öne Çıkanlar