Irak'taki ABD elçiliğine roket saldırısı

Irak'taki ABD elçiliğine roket saldırısı
Irak'ın Bağdat kentindeki ABD Büyükelçiliğine roket saldırısı düzenlendi. Saldırının ardında ABD Federal Havacılık Dairesi, Basra ve Umman Körfezleri üzerinde uçan uçakları uyardı.

 ABD,16 Mayısta, Irak'taki 'acil görevliler' dışındaki tüm diplomatik görevlileri geri çekmesinin ardından bugün Irak'ın Bağdat kentindeki ABD Büyükelçiliğine roket saldırısı yapıldı.

 

International Center for the Study of Violent Extremism direktörü Anne Speckhard'ın Twitter'dan duyurduğu saldırının 'Yeşil Bölge'deki ABD Büyükelçiliği'nin Katyuşa füzeleri ile vurulduğu belirtilirken saldırının havan topuyla gerçekleştirildiği de iddia ediliyor.

 

 

AFP'nin verdiği bilgiye göre, saldırıda kullanıldığı iddia edilen Katyuşaların ABD Büyükelçiliğinin civarına düştüğü belirtiliyor.

SALDIRI IRAK RESMİ MAKAMLARI TARAFINDAN DA DOĞRULANDI

Sosyal medyadan duyurulan saldırının ardından, Irak Güvenlik Medya Ağı tarafından yapılan yazılı açıklamada, korunaklı hükümet binalarının bulunduğu Yeşil Bölge'nin merkezine düzenlenen katyuşa füze saldırısı doğrulanırken, saldırıda can kaybı yaşanmadığı belirtildi.

ABD YOLCU UÇAKLARINI İNGİLTERE YÜK GEMİLERİNİ UYARDI

Amerikan Federal Havacılık Dairesi (FAA), Basra ve Umman Körfezleri üzerinde uçuş yapan yolcu uçaklarını, bölgedeki yoğun askeri faaliyet ve artan ABD-İran gerilimi nedeniyle uyardı. Açıklamada her iki körfezi kapsayan bölgenin hava sahasında seyreden uçakların tanımlanmasında hatalar ya da yanlış tahminler yapılabileceği uyarısında da bulunuldu.

ABD'nin ardından bir uyarı da İngiltere merkezli sigorta borsası Lloyd’s of London'dan geldi. Uyarıda, bölgedeki sularda bulunan yük gemilerinin güvenlik konusundaki risklerden dolayı dikkatli olunmasını istedi. 

16 Mayısta ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, hem Irak'taki Bağdat Büyükelçiliği hem de Erbil'deki konsoloslukta 'normal vize hizmetlerinin geçici olarak askıya alındığı' ve 'Irak'taki ABD vatandaşlarına verilen acil durum hizmetlerinin kısıtlı olacağı' belirtilmiş, karardan etkilenenlere ise 'mümkün olan en kısa zamanda ticari ulaşımla' ülkeyi terk etmeleri tavsiye edilmişti. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar