İran’da karma parti nedeniyle 72 gence gözaltı

İran’da karma parti nedeniyle 72 gence gözaltı
Sari kentinde 72 kadın ve erkek, birlikte bir eğlenceye katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

İran'ın kuzeyindeki Sari kentinde kadınlar ve erkekler birlikte bir parti düzenledi. Ancak bekar kadın ve erkeklerin bir araya gelmesinin yasak olduğu ülkede söz konusu partiye yönelik soruşturma başlatıldı.

Isna haber ajansı, sorulturma savcısının açıklamasına dayandırdığı haberde, "yasa dışı İslam'a uygun olmayan partiye" katılan gençlerin gözaltına alındığını bildirdi.

Deutsche Welle Türkçe'nin aktardığına göre, soruşturmayı başlatan savcı Hüseyin Alami gözaltına alınan gençlerin kadın erkek bir arada parti yaptıklarını ve bu eğlence sırasında alkollü içecekler tükettiklerini dile getirdi. Alami, İran'ın Mazenderan eyaletine bağlı Sari kentinde, sözkonusu partide bulunan 72 genç hakkında iddianame hazırlandığını da belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti yasalarına göre alkol tüketimi ve bekar kadınlarla erkekler arasındaki ilişki katı kanunlarla yasaklanmış durumda. Ancak bu yasaklar, özellikle son yıllarda İran toplumu tarafından giderek artan oranda deliniyor. Ahlak polisinin yaptığı baskınlarda, parti sırasında yakalanan gençler hakkında sık sık cezai kararlar çıkıyor. Bazı durumlarda suçlu bulunanlara kırbaç cezası uygulandığı da oluyor. İran’da Hristiyan Ermeni azınlık dışında halk için alkol üretimi, tüketimi ve ticareti yasak. (Kaynak: Deutsche Welle Türkçe)

Öne Çıkanlar