İsrail'de karşılıklı saldırılar: Yedi kişi yaşamını yitirdi

İsrail'de karşılıklı saldırılar: Yedi kişi yaşamını yitirdi
Hamas'ın roket saldırılarına İsrail jetlerle karşılık verdi. Karşılıklı saldırılarda altı Filistinli ve bir İsrailli hayatını kaybetti.

İsrail’e ait savaş uçaklarının abluka altındaki Gazze’de yedi sivil binayı bombaladığı, saldırı sonucu altı kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Öte yandan, Aşkelon'da bir eve isabet eden Hamas roketi, 40 yaşında bir adamın ölümüne neden olurken aynı saldırıda orta yaşlardaki iki kadın ağır yaralandı.

İsrail savaş uçakları dün gece Gazze'de yedi sivil binayı bombaladı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, saldırı sonucu altı Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 

Ayrıca şiddetli saldırı sonucu binaların yerle bir olduğu belirtildi. İsrail tarafının saldırıları sebebi ile Gazze'deki okulların tedbir amaçlı tatil edildiği öğrenildi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne hava saldırısı başlattığını duyurmuştu. Saldırıya gerekçe olarak, Gazze'den atılan roketin bir otobüse isabet etmesi gösteriliyor.  Hamas'ın otobüsü vurması sonucu 19 yaşında bir asker hafif şekilde yaralandı.

AKSA TV VURULDU

İsrail savaş uçakları, "El Aksa" kanalının Gazze'deki merkezine 10 füze attı. Saldırı sonucu kanalın merkezi tamamen yıkıldı. Yıkım nedeniyle kısa süreliğine kesilen yayın başka bir merkezden yapılmaya devam etti.

İSRAİL ORDUSU: 370 ROKET ATILDI

Öte yandan, İsrail ordusu Gazze'den İsrail tarafında 370 civarında roket atıldığını ve bunların birçoğunun etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Civardaki birçok yerleşim yerinde okullar tatil edilirken, Aşkelon'da bir Hamas roketinin isabet etmesi sonucu 40 yaşında bir adam hayatını kaybederken, iki kadın da ağır yaralandı.

İSRAİL VİDEO PAYLAŞTI

İsrail ordusu, bölgede yaşananlarla ilgili Twitter'dan birkaç video paylaşımında bulundu.

Bu paylaşımlardan birinde, "Hemen yanınıza roket düştüğünde ne olur? Bunu güney İsrail'de Gazze'den gelen roket saldırıları altında yaşayan neredeyse herkese sorabilirsiniz ya da sadece bu videoyu sonuna kadar izleyin" dendi ve bir roket saldırısından görüntüye  yer verildi.

Bir diğer tweetteyse Gazze tarafından atılan roketlerin görüntülerine yer verildi. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

NASIL BAŞLADI?

İsrail Ordusu, pazar günü Hamas’ın idaresindeki Gazze’nin Kassam Tugayları sorumlularından Noureddine Baraka’yı yakalamak ya da infaz etmek için Gazze’ye operasyon düzenlemişti.

Kassam Tugayları, operasyonu gerçekleştirmek için Gazze'ye üç kilometre sızan İsrail özel kuvvetleriyle çatışmaya girmiş, çatışmada biri Hamas üyesi olmak üzere altı Filistinli ve bir İsrail özel kuvvetler askeri ölmüştü.  

Operasyon sonrası abluka altındaki Gazze Şeridi’nden çıkmaya çalışan İsrail özel kuvvetlerinin dronelar ve topçu atışlarıyla çarpışarak çıkış yapmıştı. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)
 

Öne Çıkanlar