İstanbul için son iki anket

İstanbul için son iki anket
MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, son ankete göre İmamoğlu'nun, Yıldırım'dan az farkla önde olduğunu belirtirken Konsensus Başkanı Murat Sarı ise adayların başa baş durumda söyledi.

Anket şirketleri 23 Haziran'da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine dair yaptıkları kamuoyu yoklamalarını art arda açıklıyor.

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat son seçim anketine göre CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun AKP'nin adayı Binali Yıldırım'ın önünde olduğunu belirtirken Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı Binali Yıldırım ve İmamoğlu'nun seçim yarışında başa baş gittiğini söyledi.

Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı İstanbul seçiminde kazananı HDP seçmeninin belirleyeceğini söyledi. Sarı, "Gönlünde HDP olup da hiçbir partiye oy basamayan seçmen önemli bir yekün oluşturuyor. Yani şimdi bir baktığımız zaman 200 bin bu seçimde yüzde 2 demek yani seçimi o 200 bini alan kazanır." dedi.

Murat Sarı seçimlerin yenilenmesi kararından sonra yurttaşların büyük çoğunluğunun mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu'nun daha çok mağdur edildiği düşüncesinin anketlerde yer aldığını belirtti. Murat Sarı, anket sonucuna göre İmamoğlu'nun mağduriyet oranının yüzde 60 Binali Yıldırım'ın ise yüzde 40'ı bulduğunu söyledi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar