CHP ile İYİ Parti anlaştı: Üç büyükşehir CHP'nin

CHP ile İYİ Parti anlaştı: Üç büyükşehir CHP'nin
CHP ve İYİ Parti arasında bugün kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Ardından Akşener ve Kılıçdaroğlu bir araya geldi. Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya ve Adana’da aday CHP'li olacak.

2019’un Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi siyasi partiler arasındaki ittifak görüşmeleri hız kesmeden sürüyor. CHP ile İYİ Parti arasında bugün kritik bir görüşme gerçekleştirildi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ve Cihan Paçacı görüşme için CHP Genel Merkezi’ne geldi. İki parti arasında yapılan görüşmeden uzlaşı çıktı. Buna göre Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya ve Adana’da aday CHP'li olacak.

Mersin’de ise 2 parti ayrı ayrı aday çıkaracak. Balıkesir'de de CHP adayını geri çekecek ve İYİ Parti'nin adayını destekleyecek.

Belediyelerin CHP’de olduğu Tekirdağ, Aydın, Muğla ve Hatay’da da İYİ Parti, CHP’yi destekleyecek.

Anlaşma sağlanan diğer illerde ise CHP, İYİ Parti adaylarını destekleyecek. Bu iller arasında Denizli, Kocaeli, Samsun, Trabzon ve Ordu’nun olduğu belirtiliyor. 

İKİ LİDER GÖRÜŞTÜ

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener saat 20.00'de Kılıçdaroğlu ile görüşmek üzere CHP Genel Merkezi'ne gitti. İki lider, görüşme sonrası basın açıklaması yaptı.

Meral Akşener, "İşbirliği ve güç birliği yapmak üzere İYİ Parti ve CHP heyetleri anlaştılar. Ülkemize hayırlar, uğurlar getirsin inşallah. Ülkemizdeki bu umutsuz havanın dağılmasına sebep olur inşallah. Hayırlı bir başlangıcı yaptığımızı düşünüyoruz. Aday olacak olmuş olan bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu ise daha önce dediği "güzel şeyler olacak" sözlerini tekrarlayarak, Türkiye için umutlu olduğunu kaydetti. Kılıçdaroğlu, "Sayın Genel Başkana çok teşekkür ediyorum. Bizim gündemimizde yine Türkiye vardı. Özel angajmanlara girmeden Türkiye’yi düşünerek yolumuza devam ettik. Baharda Türkiye de bir baharı yakalayacak. İnşallah yerel yönetimleri güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz. Kendimizi Türkiye’ye aramış iki genel başkanız, hiçbir kişisel beklentimiz yok. Daha güzel bir Türkiye istiyoruz" diye konuştu. Genel başkanlar açıklama sonrası soru almadı. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar