İzmir Barosu'ndan TBB'ye: Bizi temsil etmiyorsunuz

İzmir Barosu'ndan TBB'ye: Bizi temsil etmiyorsunuz
Türkiye Barolar Birliği, 2 Eylül’de Saray'da yapılacak olan adli yıl açılış törenine katılacağını duyurmuştu.

İzmir Barosu, Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) Yargıtay’ın davetine uyarak, 2 Eylül’de Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılacak olan  2019-2020 adli yıl açılış törenine katılacak olmasına ilişkin twitter hesabından "Bizi temsil etmiyorsunuz" başlıklı bir açıklama paylaştı.

Baronun Twitter hesabından yayımlanan açıklamada şöyle denildi: "İzmir Barosunun 111 yıldır olduğu gibi bugün de hiçbir muktedirin önünde eğilmeyerek, temel hak ve özgürlüklerin korunması, demokrasi, insan hakları ve evrensel hukuk ilkelerinin uygulanması için erkler ayrılığı mücadelesini sürdürmektedir. Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür merkezinde yapılacak olan adli yıl açılışına katılma kararı alarak nezdinizde meşrululuğunuzu yitirmiş olduğunuzdan düzenlenecek törene İzmir Barosu’nu temsil etmediğiniz hususunu bilgilerinize sunarız." 

İzmir Barosu Saray'da yapılacak olan yeni adli yıl açılış törenine katılım davetini reddeden ilk barolardan biriydi.

Baronun bu tavrından sonra çok sayıda baro daha aynı tutumu gösterdi ve Saray'daki açılış törenine katılmama kararı aldı . Şu ana kadar 10'un üzerinde baro töreni boykot etme karara aldı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar