İzmir'de açlık grevine polis baskını: 22 gözaltı

İzmir'de açlık grevine polis baskını: 22 gözaltı
Beş ilçede yapılan baskınlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in PKK lideri Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecritin kaldırılması talebiyle başlattığı açlık grevi 35'inci gününü geride bırakırken, eyleme destek vermek için açlık grevine başlayan HDP ve DBP'lilere yönelik polis müdahalesi devam ediyor.

İzmir'deki açlık grevi eylemi nedeniyle Menemen, Bayraklı, Karabağlar, Buca ve Konak ilçelerinde sabah saatlerinde ev baskınları yapıldı. Aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticilerinin de bulunduğu 22 kişi gözaltına alınırken çok sayıda kişi hakkında da gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

Özel harekat polisleri eşliğinde yapılan baskınlarda partililerin darp edildiği öğrenilirken, polis, baskınları 'örgüt üyeliği' ve 'örgüt propagandası'  iddialarıyla yaptığını açıkladı. gözaltına alınanlar Çankaya TEM Şubesi’ne götürüldü. 

Hafta sonunda yapılan kongrede yeni seçilen HDP İzmir il yönetiminden bir kişinin de aralarında yer aldığı 3 kişinin gözaltına alınması için polis baskınlarının devam ettiği  belirtiliyor.

Gözaltına alınanları isimleri şöyle: Barış Anneleri Meclisi Üyesi Medine Kaymaz, HDP Urla İlçe Eşbaşkanı Abdulkerim Kaya, DBP Karabağlar İlçe Yöneticisi Meryem Çakmak, DBP Konak İlçe Yöneticisi Vasfi Özer, Ahmet Ceylan, İzzet Turhal, Vedat Sezer, Serkan Korkmaz, Dilan Akpolat, Ramazan Yavuz ve Hediye Tekin.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığı bilgiye göre, şu anda 117 cezaevinde 600’ü aşkın tutuklu ve hükümlü açlık grevi eylemi yapıyor. (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar