'Önümüzdeki günlerde kabine değişikliği olabilir'

'Önümüzdeki günlerde kabine değişikliği olabilir'
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 'AKP'li vekillerin dışarıdan bakanlarla ilgili sıkıntısının olduğunu' öne sürdü.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, "AKP'li vekillerin dışarıdan bakanlarla ilgili sıkıntısının olduğunu duyduk. Önümüzdeki günlerde bir kabine değişikliği olabilir" dedi. CHP Elazığ Milletvekili Erol, Meclis'de düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erol, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili "Yaklaşık 5 milyon Suriyeliyi barındıran Türkiye'nin, kendi vatandaşlarının mağduriyetini gidermesi gerekiyor. " dedi.

"KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ OLABİLİR" 

CHP'li Erol, 'kulis bilgisi' paylaşmak istediğini de belirterek, "Kabinede rahatsızlıkların olduğunu, AKP'li vekillerin dışarıdan bakanlarla ilgili sıkıntısının olduğunu duyduk. Önümüzdeki günlerde bir kabine değişikliği olabilir; çünkü Türkiye, bu sistemi kaldırmıyor. Önümüzdeki hafta kabine değişikliğini görebiliriz. Önümüzdeki günlerde yayımlanacak 'Valiler Kararnamesi' ile eski AKP'li vekillerin vali olarak atanacağı bilgisine sahibiz" değerlendirmesinde bulundu. 

"ERDOĞAN DÜN TALİMAT VERDİ"

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'de düzenlenen partisinin dünkü grup toplantısında, bakanlara bazı bürokratların yetki devrini tamamlaması yönünde talimat da verdi ve şu ifadeleri kullandı:  "Bize iş üreten bürokratlar lazım. Her kim ki; sırf ünvanını kaybetmemek için pasif konuma geçmişse, o kişi ekibimizin parçası olmaktan çıkmıştır. Türkiye'nin icraata ihtiyaç duyduğu bir dönemde kimsenin kariyer hesaplarıyla uğraşamayız. Bakan Arkadaşlarımdan ricam, yetki devrini süratle tamamlayıp bürokrasi çarklarının takır takır işlemesini sağlamalarıdır." (POLİTİKA SERVİSİ)

Öne Çıkanlar