'Kaçak alkol ölümlerinin neden içkiye yapılan zamlar'

'Kaçak alkol ölümlerinin neden içkiye yapılan zamlar'
Türkiye'deki kaçak alkol nedenli ölümler dünya basınına konu oluyor. Reuters, alkollü içeceklere getirilen yüksek vergiler nedeniyle insanların kaçak içki tüketmek zorunda kaldığını yazdı.

Kaçak içki nedeniyle ardı ardına yaşanan ölümler dünya basınında. Geçen hafta sonu Adana’da metil alkol zehirlenmesi nedeniyle bir kişinin hayatını kaybetmedinin ardfından konuyu ele alan Reuters Haber Ajansı, Adana'da yaklaşık 1 ay içinde 12 kişinin benzer şekilde hayatını kaybettiğini yazdı.

Türkiye medyasındaki haberleri de aktaran Reuters, metil alkol zehirlenmesinden en az 23 kişinin hayatını kaybettiğini belirttiği haberde Türkiye'deki siyasi iktidarın Temmuz ayında çoğu alkollü içkiye en az yüzde 8 vergi artışı getirdiğini ve bu nedenle fiyatların fırladığını ifade etti. Haberin spotunda anason aromalı geleneksel Türk içkisi olarak nitelendirilen rakının litre fiyatının 200 lirayı aştığı da  hatırlatıldı.

'ERDOĞAN, ALKOLE KOYULAN VERGİLERİ SÜREKLİ ARTTIRIYOR'

Kimya Mühendisleri Odası’ndan yapılan ve "Sahte içkiyle bağlantılı ölümler, doğrudan yüksek vergilerden kaynaklanıyor" açıklaması da, Gıda Mühendisleri Odası Zafer Şenyurt’un yetkililere yaptığı "Kaçak içkiye yönelik denetimleri sıkılaştırın" çağrısı Reuters haberinde yer aldı.

Haberde, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın yönetimindeki Türkiye’de, alkole koyulan vergilerin sürekli arttığı, 2013 yılı itibarıyla alkol ve tütün ürünlerinin reklâmı ve sponsorluğunun yasaklandığı da vurgulandı.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar