Kadınlardan cezaevi önünde Leyla Güven'e destek eylemi

Kadınlardan cezaevi önünde Leyla Güven'e destek eylemi
HDP Kadın Meclisi ve TJA, 33 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven'e destek eylemi yaptı: Geç olmadan talebi kabul edilmeli.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Kadın Meclisi ve Özgür Kadın Hareketi (TJA), 33 gündür açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek vermek amacıyla Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde eylem yaptı. 'Leyla Güven haklıdır, tecrit kalkmalıdır' pankartının açıldığı açıklamada, 'Jin, jiyan, azadî' ve 'Leyla Güven haklıdır' sloganları atıldı.

Cezaevi önünde düzenlenen eylemde kadınlar adına konuşan HDP Parti Meclisi (PM) Üyesi Muazzez Töre, AKP Hükümeti'nin kadınların büyük mücadelelerle elde ettiği haklarını gasp ettiğini belirterek, "Kadın mücadelesinden rahatsız olanlar kadın iradesine her yerde saldırılarına devam ediyor" dedi. Leyla Güven'in milletvekili olmasına rağmen tahliye edilmediğini hatırlatan Töre, "Bu siyasi bir karardı. Leyla Güven hakkında 29 Haziran 2018 günü tahliye kararı veren mahkeme heyeti daha sonra tutukluluğun devamına karar verdi. Bu durum mevcut yargının AKP, Saray rejiminin emir ve talimatı ile işlediğini ortaya çıkarmaktadır" diye konuştu.

Ülkede yargının siyasi erkin etkisi altında olduğunu söyleyen Töre, "AKP'ye biat etmeyen, AKP'li olmayan herkes, muhalif, sesini çıkaran ya susturulmakta ya da tutuklanmaktadır. Sosyal ve siyasal süreç gasp edilmiştir. Tüm toplum tecrit altındadır. Bu tecrit durumunu ortadan kaldıracak olan, toplumsal barış ve huzur ortamının sağlanmasıdır" dedi. 

Kadın özgürlük mücadelesinin her zamankinden daha güçlü ve geleceği kucaklayacak şekilde büyütülmesinin en acil görev olduğuna dikkat çeken Töre, "AKP iktidarı tarafından, siyasi tutsakların, halkoyuyla seçilenlerin, kadın tutsakların serbest bırakılmalı ve Leyla Güven'in açlık grevi taleplerinin geç olmadan kabul edilmelidir" dedi. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar