Kamu Başdenetçisi: Şikayet öfkeyi ve kadına şiddeti körüklüyor

Kamu Başdenetçisi: Şikayet öfkeyi ve kadına şiddeti körüklüyor
Şeref Malkoç 'Biz eşleri barıştırmak yerine ayrılsın diye kanun çıkarmışız' dedi.

Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Şeref Malkoç, 'aile arabuluculuk' sisteminin kurulması için tavsiyede bulunduğunu belirterek "Eşler tartıştığında kadın, karakola telefon açıp şikâyette bulunduğunda koca evden uzaklaştırma alıyor. Bu da öfkeyi ve kadına şiddeti körüklüyor. Biz eşleri barıştırmak yerine ayrılsın diye kanun çıkarmışız" dedi. Malkoç, ayrılan çiftler arasındaki en önemli problemin ise ‘ömür boyu nafaka’ olduğunu savundu.

Türkiye gazetesine açıklamalarda bulunan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, ayrılan çiftler arasındaki en önemli problemlerden birinin ömür boyu nafaka olduğunu belirterek, "Aslında kanunlarımız bu problemin çözümü için yeterli. Ancak mahkemelerin uygulamasında sıkıntı var" ifadesini kullandı.

Aile arabuluculuğunun kurulmasını tavsiye ettiğini anlatan Malkoç "Eşler tartıştığında kadın, karakola telefon açıp şikâyette bulunduğunda koca evden uzaklaştırma alıyor. Bu da öfkeyi ve kadına şiddeti körüklüyor. Biz eşleri barıştırmak yerine ayrılsın diye kanun çıkarmışız. Aile arabuluculuğu ile ilgili Adalet Bakanlığı iyi bir çalışma yapıyor" diye konuştu.

Öne Çıkanlar