Karamollaoğlu'ndan hükümete S-400 desteği

Karamollaoğlu'ndan hükümete S-400 desteği
Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, Rusya'dan alınan S-400 füze savunma sistemleriyle ilgili hükümetin savaş politikalarını doğru bulduğunu söyledi.

Rusya'dan alınan S-400 füze savunma sistemleriyle ilgili hükümetin tavrını doğru bulduğunu söyleyen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Eğer bize bugüne kadar dost kabul ettiğimiz ülkelerden bir saldırı meydana geldiği takdirde kendimizi koruyacaksak böyle bir yeni sisteme ihtiyaç var" dedi.

'İslam alemi'nin felaketlerle karşı karşıya olduğunu belirten Karamollaoğlu, Suriye, Yemen. Libya ve Mısır'daki yaşananları örnek gösterdi.

ORTADOĞU'YA BİR ÇIKARMA YAPILACAKMIŞ İNTİBASI DOĞURULUYOR'

Basra Körfezi'ne yeni bir bir uçak gemisinin daha geldiğine dikkat çeken Karamollaoğlu, "Yani Ortadoğu'ya bir çıkarma yapılacakmış intibası doğuruluyor" ifadelerini kullandı.

Hedefte öncelikle İran'ın olduğuna değinen Karamollaoğlu, "İran'a yapılan bir saldırı, aynı zamanda bilin ki Türkiye'ye yapılan bir saldırının ilk adımı olur. Böyle bir işe ABD'nin girişebileceğini tahmin etmiyorum. Sadece tehdit ediyor ama Akdeniz'de çıkarma doğrudan bizi tehdit ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Ortadoğu ve basra Körfezi'ndeki gelişmelere değindikten sonra Türkiye ve komşu ülkelerdeki duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunan SP lideri Karamollaoğlu, AKP'nin bölgedeki savaş politikalarına destek veren açıklamalarda bulundu.

'HÜKÜMETİN S-400 TAVRINI DOĞRU BULUYORUM'

Türkiye'nin, bölgesini tehdit eden unsurlara karşı adım atması gerektiğini vurgulayan Karamollaoğlu, "Hükümetin, S-400'ler ile ilgili tavrını doğru buluyorum. Eğer bize bugüne kadar dost kabul ettiğimiz ülkelerden bir saldırı meydana geldiği takdirde kendimizi koruyacaksak, böyle bir yeni sisteme ihtiyaç var. Ne kadar baskı yapılırsa yapılsın, inşallah burada bir vazgeçme ya da gevşeme meydana gelmez" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) tekrarlanmasına karar verdiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin gerginlik içinde geçmemesini temenni ettiklerini belirten Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

'SEÇİMLERİN GERGİN GEÇMEMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM'

"Biz adayımızla seçime gittiğimizi duyurduk ve şimdi de aynı şekilde devam edeceğiz. İsterse bize mensup olsun bazı kişilerin abartarak konuyu gündeme getirmelerini doğru bulmadığımı bir açıklama ile kamuoyuna duyurmuştum. Eğer İstanbul seçimlerini huzur içinde yapabilirsek, İstanbul seçimleri bundan sonraki iktidar muhalefet ilişkisine ışık tutacak mahiyette bir hava ortaya koyarsa, emin olun geleceğe ait ümitlerimiz artar kanaatindeyim." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar