KESK'ten Diyarbakır Bölge Mitingi'ne çağrı

KESK'ten Diyarbakır Bölge Mitingi'ne çağrı
Antidemokratik politikalara karşı olan herkesi 16 Aralık'taki Diyarbakır Bölge Mitingi'ne çağıran KESK Eş Genel Başkanları, kentteki miting çalışmalarının engellenmesini eleştirdi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanları Mehmet Bozgeyik ve Aysun Gezen, konfederasyon olarak Pazar günü Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda 'Yoksullaşmaya, işsizliğe, güvencesizliğe karşı birlikte mücadeleye' başlığıyla düzenleyecekleri Bölge Mitingi'ne çağrı amacıyla basın toplantısı düzenledi. Eğitim Sen Diyarbakır 1 Nolu Şubesi'nde yapılan toplantıya KESK'e bağlı sendikaların Diyarbakır yönetici ve üyeleri katıldı.

İşsizliğe, yoksulluğa ve güvencesizliğe karşı ve uzun süreden beri Türkiye’de egemen hale gelen antidemokratik, hukuksuz uygulamalara dikkat çeken KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, bunlara karşı emek, meslek örgütleri ve toplumun muhalif kesimleriyle birlikte mücadele ettiklerini söyledi. Ege, Karadeniz ve Akdeniz bölge mitinglerini gerçekleştirdiklerini hatırlatan Bozgeyik, 16 Aralık’ta ise Diyarbakır’da Bölge Mitingi düzenleyeceklerini aktardı.

‘TÜM KESİMLER KRİZDEN ETKİLENİYOR’

Hükümetin ekonomik krizin olmadığı yönünde açıklamalarını eleştiren Bozgeyik, Türkiye’de gerçekten bir ekonomik krizin yaşandığını söyleyerek, kamu emekçileri, işçiler ve toplumsal kesimlerin krizden etkilendiğini ifade etti. Yaşanan zamlar, işsizlik nedeniyle ekonomik krizi iliklerine kadar hissettiklerini aktaran Bozgeyik, krizin neoliberal politikaların sonucu olduğunu dile getirdi. Bozgeyik, "Tüm dünyada olduğu gibi AKP’nin de ülkemizde 16 yıldır uygulamış olduğu kapitalist, neoliberal politikalar sonucunda bu kriz her geçen gün daha fazla derinleşmekte ve daha fazla emekçiler tarafından hissedilir olmaktadır" diye konuştu.

‘AKP MUHALİF KESİMLERİ ZAPTURAPT ALTINA ALIYOR’

"AKP ve tek adam diktatörlüğü kendisine muhalif olarak gördüğü tüm kesimleri zapturapt altına almaya çalışıyor" diyen Bozgeyik, "Her türlü hak alma eylemlerini, muhalif sesi faşizan yöntemlerle bastırmaya çalışıyor. Türkiye tek adamını iki dudağı arasından çıkan her sözün kanun kabul edilip tüm devlet kurum ve kuruluşlarını ve buna göre hareket geçirildiği bir ülke durumuna getirilmiştir. Emekçilerin sofrasına giden lokmadan cebine giden kuruşa kadar göz dikildiği, doğanın ve ülkenin her türlü yeraltı ve yerüstü zenginliklerini emperyalistlere ve onların yerli işbirlikçilerine peşkeş çekildiği ülkemiz büyük alt üst oluşların yaşanacağı bir türbülansa girmiş bulunmaktadır" dedi. 

Belediyelere kayyumların atanmasını, Kanun Hükmünde Kararnamelerle çalışanların görevlerinden uzaklaştırılmasını, muhalifler üzerindeki baskıları eleştiren Bozgeyik, tüm bunlara karşı bölge mitingleri yapma kararı aldıkları ifade ederek, antidemokratik politikalara karşı olan herkesi düzenleyecekleri mitinge davet etti.

‘ÇALIŞMALARIMIZ ENGELLENDİ’

KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen ise, miting çalışmaları kapsamında Diyarbakır Adliyesi’ndeki ile Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde çalışma yapmalarının engellendiğini kaydetti. Yapacakları miting için izin alındığını da aktaran Gezen, "Bugün Diyarbakır’da yürüttüğümüz faaliyetler kapsamında izinli olan bir mitingin çalışmasını adliyede ve belediye de yürütürken burada keyfi engellemeler ve keyfi yasaklarla karşı karşıya kaldık. Sendikal faaliyet haktır. Asıl suçu sendikal faaliyeti engellenme çalışanlar işlemektedir. Buna imza atan herkes hukuk karşısında hesabını verecek " diye konuştu. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar