Kılıçdaroğlu'ndan 'PKK'li aday' iddiasına yanıt

Kılıçdaroğlu'ndan 'PKK'li aday' iddiasına yanıt
CHP'nin belediye meclis üyesi aday listelerinde PKK'lilerin bulunduğu iddialarına, 'PKK'lı ise niye tutuklamadın' yanıtı veren Kılıçdaroğlu, AKP'nin 'tehdit siyaseti' yaptığını söyledi.

Best FM'de 'Ufuk Karcı ile Konuşan Türkiye' adlı radyo programına katılan  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP ve MHP'nin partisinin meclis üyesi listelerinde PKK'lilerin aday yapıldığı iddialarına yanıt verdi.

CHP'li belediye meclis üyesi adaylarının tamamının parti üyesi olduğunu, seçim için savcılıktan sicil kaydı aldıklarını ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından da onaylandıklarını belirten Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a "Senin istihbarat örgütün yok mu?", "Bunlar PKK'lı ise niye tutuklamadın?" ve "Nasıl olup da temiz kağıdı verdin?" sorularıyla seslendikten sonra, "Böyle bir karalama kampanyasından yola çıkarak 'oy devşirebilir miyiz' diye düşünüyorlarsa bu milletin aklı, belleği, neyin ne olduğunu görme gibi bir feraseti var" dedi.

'AKP TEHDİT VE ŞANTAJ ÜZERİNDEN SİYASET YAPIYOR'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul mitinginde dile getirdiği "Döviz alıp satanları biliyoruz. Hesabını seçimden sonra soracağız' çıkışına da yanıt veren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Niye şimdi sormuyorsun? Varsa birisi, sahtekarlık yapmışsa, döviz üzerine oyun oynamışsa gereğini yap. Berat Bey de diyor ki '2,5 milyon kişiye iş bulacağız ama seçimlerden sonra.' 17 yıldır siz yönetiyorsunuz, 17 yıldır bulamadınız, istihdam yaratamadınız da seçimden sonra mı yaratacaksınız?" dedi. Kılıçdaroğlu, AKP iktidarının artık halka güven vermediğini, tehdit ve şantaj üzerinden siyaset yaptığını da söyledi. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar