Kızlarının cenazesini almak için yola çıkan aileyi arayan polis 'gelmeyin' dedi

Kızlarının cenazesini almak için yola çıkan aileyi arayan polis 'gelmeyin' dedi
Cezaevlerindeki tecriti protesto etmek için yaşamına son veren Ayten Beçet’in cenazesi polis tarafından Antep'e gönderilecek. Polis, cenazeyi en fazla 5 kişinin teslim alabileceğini söyledi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek için yaşamına son veren tutuklu Ayten Beçet’in İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda (ATK) bekletilen cenazesine polis el koydu.

Cenazeyi almak için Antep’ten yola çıkan aileyi arayan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Başsavcılığı'nın emriyle cenazeyi saat 20.40 uçağıyla Antep Havalimanı'na gönderileceğini iletti. 

Ayten Beçet’in ailesi cenazeyi almak için İstanbul’a geliyordu. Aile, Ankara’ya ulaştığında polis arayarak cenazeyi 20.40 uçağı ile Antep’e göndereceklerini iletti.

Bunun üzerine aile, Antep’e geri dönmeye karar verdi. Ayten Beçet’in dayısı ise cenazenin ailesine teslim edilmesini sağlamak için defin tutamağına imza atmadı.

'SADECE BEŞ KİŞİ ALABİLİR'

Aileyi arayan polis, cenazeyi Antep Havalimanı’ndan en fazla 5 kişinin teslim alabileceğini söyledi. Polis, kitlesel gelinmesi halinde cenazeyi aileye vermeyeceğini söyledi. Polisin dayatmasını kabul etmeyen aile, yolda olan baba Sabri Beçet’in dönmesini bekliyor. Aile, baba gelmeden cenazeyi defnetmeme kararı aldı. 

Öte yandan ailenin evi de etrafı polis tarafından ablukaya alındı. Polis cenazenin defnedileceği Yeşilkent Mezarlığı’nı da abluka altına aldı. 

24 yaşındaki Ayten Beçet, Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde tecridi protesto etmek amacıyla bugün yaşamına son vermişti. (HABER MERKEZİ / MA) 

Öne Çıkanlar