HDP'den Kılıçdaroğlu-Türk görüşmesine ilişkin açıklama

HDP'den Kılıçdaroğlu-Türk görüşmesine ilişkin açıklama
HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, Kemal Kılıçdaroğlu ile Ahmet Türk görüşmesine dair 'İçeriğini ve kapsamını henüz biz de bilmiyoruz' dedi.

ARTI GERÇEK - HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulan, Kemal Kılıçdaroğlu ile Ahmet Türk görüşmesine dair "Görüşmeyi yapanlar da yalanlamadığına göre demek ki böyle bir durum oluşmuş. İçeriğini ve kapsamını henüz biz de bilmiyoruz" dedi.

'AFRİN'DEKİ ZEYTİNLERİN TÜRKİYE TARAFINDAN PAZARA SUNULDUĞU DOĞRU MU?'

Basın toplantısında Afrin'de yaşananları da değerlendiren Kurtulan, "Afrin'de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor" dedi. Kurtulan, 80 yaşındaki bir kadının ÖSO tarafından boğularak öldürüldüğü, insanların kaçırıldığı, çocukların zorla evlendirildiği iddialarını hatırlatarak, sokak isimlerinin dahi Türkçe olarak değiştirildiğini söyledi. Kurtulan, "Bunlar yetmiyormuş gibi zeytin tarlaları talan ediliyor. MİT ile ÖSO arasında zeytinlikleri pazarlamak için bir protokol imzalandığı iddia ediliyor. Bunu Ticaret Bakanı'na sormak isteriz. Binlerce zeytinin Tarım Kredi Kooperatifi tarafından pazara sunulduğu söyleniyor, bu doğru mu? Bu hem uluslararası hukuka aykırıdır, hem de savaş suçudur. Dinen de haramdır. Haram boyutuna baktığımızda bu iktidarın kursağında bir hayli haram olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

LEYLA GÜVEN'İN YANINDAYIZ

Tutuklu DTK Eş Başkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in açlık grevinde olduğunu hatırlatan Kurtulan, "Güven 'Sayın Öcalan üzerindeki tecridin Türkiye'deki barışı tehdit ettiğini düşünüyorum ve bu tecridi protesto ediyorum' demiştir. Biz de Güven'in bu talebinin yerinde olduğunu düşünüyoruz. Leyla Güven'in yanındayız. Türkiye'nin geleceğini düşünen herkesin Güven'in bu talebi üzerine çaba sarf etmesi gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU-AHMET TÜRK GÖRÜŞMESİ

Bir gazetecinin CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Ahmet Türk arasındaki görüşmeyi sorması üzerine de Fatma Kurtulan şunları söyledi:

Bu bizim partinin yetkili kurumlarınca alınan bir karar değil, biz de görüşme gerçekleştikten sonra öğrendik. Görüşmeyi yapanlar da yalanlamadığına göre demek ki böyle bir durum oluşmuş. İçeriğini ve kapsamını henüz biz de bilmiyoruz.

İLGİLİ HABER: TARIK ZİYA EKİNCİ: KILIÇDAROĞLU'NUN AHMET TÜRK İLE GÖRÜŞMESİ SKANDAL

Öne Çıkanlar