Leyla Güven'in kızı: Bugün ilk kez benimle görüşmeye çıkamadı

Leyla Güven'in kızı: Bugün ilk kez benimle görüşmeye çıkamadı
75 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven'in kızı Sabiha Temizkan annesinin bugün ilk kez kendisiyle görüşmeye gelemediğini duyurdu.

ARTI GERÇEK- Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle 75 gündür açlık grevinde olan milletvekili Leyla Güven, ağırlaşan sağlık sorunları nedeniyle bir süredir avukatlarıyla görüşmeye çıkamıyordu. 

İLGİLİ HABER: AVUKATI: LEYLA GÜVEN MUAYENE OLMAYI KABUL ETMİYOR

Güven hakkındaki bilgileri kamuoyuyla paylaşan kızı Sabiha Temizkan annesinin bugün ilk kez kendisiyle de görüşe çıkamadığını duyurdu.

Güven'e "Kendi istediğiyle görüşe çıkmadı" şeklinde kağıt imzalatıldığını belirten Temizkan'ın twitter hesabından yaptığı paylaşım şöyle: 


Artı TV'ye bağlanarak annesinin sağlık durumu hakkında bilgi veren Temizkan, son görüşmeyi bir hafta önce yaptığını söyledi. Annesinin o görüşmeye zorlukla çıktığını belirten Temizkan şunları söyledi: 

Son durumunu ben de avukatlardan takip ediyorum. Annemi en son bir hafta önce görebilmiştim kapalı görüşte. Cuma günü de kısa bir telefon konuşması yapmıştık. Son gördüğümde iyi değildi, arkadaşlarının yardımıyla yürüyordu, kendi başına yürüyecek durumda değildi. Telefon görüşmesinde de sesi oldukça kötü geliyordu. Avukat görüşmesine epeydir çıkamıyor zaten. Sağlığı iyi değil, gerçekten kritik aşamada ve daha önce de açıkladığımız sağlık sorunları devam ediyor.

SIVI ALMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYOR, ENDİŞELİYİZ

Annesinin sıvı almakta güçlük çektiğini ve bu durumun kendilerini çok endişelendirdiğini ifade eden Temizkan, "Çünkü sadece sıvıyla besleniyor ve vitamin alabiliyor. Dolayısıyla bu sıvıyı alamadığında çok ciddi sağlık sorunları olabilir. O yüzden çok endişeliyiz. Annem benim görüşüme de çıkamadı. Bu çok endişe verici bir durum bizim için. Çünkü bugüne kadar en azından benim görüşlerime gelebiliyordu. Kendisini zorlamıştı geçen hafta, bu hafta demek ki o durumda da değil" diye konuştu. 

MUTLAKA ÇOK KÖTÜYDÜ Kİ GÖRÜŞE ÇIKAMADI

Sabiha Temizkan konuşmasına şöyle devam etti: Cezaevine gittiğimde anneme bir kağıt imzalatmışlar, 'kendi isteğimle görüşe çıkmıyorum' diye. Bir anne herhalde evladıyla görüşmeye kendi isteğiyle çıkmamazlık yapmaz diye düşünüyorum. Mutlaka durumu çok kötüydü ki çıkamadı. Korkuyorum açıkçası.

UMUDUM TALEBİNİN BİR AN ÖNCE KARŞILANMASI

Sıvı alamaması durumunda vitamin de alamayacağını hatırlatan Temizkan, "Umarım o noktaya gelmez. Umudum annemin talebinin bir an önce karşılanması ve zarar görmeden bu sürecin sona ermesi" diye konuştu. 

Duyarlılık çağrısı da yapan Temizkan, "Annem toplumsal barışın yeniden yeşermesi için mücadele veriyor ve çok kritik bir noktada. O yüzden herkesten çok duyarlı olmasını ve birşeyler yapmasını istiyorum" dedi. 

 

 

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar