Macron'la 'orta parmak' pozu veren gençlerden biri tutuklandı

Macron'la 'orta parmak' pozu veren gençlerden biri tutuklandı
22 yaşındaki Flemming'in uyuşturucu bulundurmak ve gözaltına direnmek suçlarından ceza aldığı açıklandı.

Saint Martin Adası'nda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la birlikte çektirdikleri fotoğraftaki orta parmak işareti nedeniyle ülkede polemik konusu olan üstü çıplak gençlerden Reaulf Flemming'in uyuşturucu bulundurmak ve gözaltıya direnmek suçlamalarından tutuklandığı açıklandı. Flemming'in bir uyuşturucu çetesinin lideriyle akrabalık bağı ortaya çıkmıştı.

Fransız Le Parisien gazetesinin haberine göre, Macron'un geçen ay  Karayipler'deki Saint Martin adasını ziyaretinde yerel halkla kaynaştığı sırada konuştuğu ve birlikte çektirdikleri fotoğraftaki orta parmak işareti nedeniyle ülkede polemik konusu olan üstü çıplak gençlerden Reaulf Flemming 4 ayı ertelemeli olarak 8 ay hapis cezası alarak tutuklandı.

22 yaşındaki Flemming'in uyuşturucu bulundurmak ve gözaltına direnmek suçlarından ceza aldığı açıklandı.

20 GRAM UYUŞTURUCUYLA YAKALANDI

Gazeteye konuşan soruşturmaya yakın bir kaynak Flemming'in Orleans'taki evinde yaklaşık 10 kişilik bir grupla ile birlikteyken gözaltına alındığını söyledi. Flemming'in yaklaşık 20 gram uyuşturucuyla yakalandığı açıklandı.

Macron'un 2017'de Irma kasırgasının vurduğu Karayipler'deki Saint Martin adasını ziyaretinde üstü çıplak iki gençle çektirdiği poz tepki çekmişti.

Gençlerin Cumhurbaşkanı'nın yanında üstleri çıplak durması ve fotoğraf çektirdikleri sırada birinin orta parmak hareketi yapması Fransız kamuoyu ve siyasetinde tartışma yaratmıştı.

Flemming Macron'la görüştüğü sırada kanunla sorun yaşadığını ve bir süre hapis yattığını söylemiş, Macron da gence sakin bir şekilde sorunlu geçmişini arkada bırakmasını, adadaki yaraları sarma çalışmalarına katılmasını tavsiye etmiş ve moral vermişti. Macron'la çekilen fotoğraftaki orta parmak hareketini yapan genç de Flemming'in 19 yaşındaki kuzeni Dimitri'ydi.

Fransız basını Flemming'in Güney Amerika ülkesi Guyana'dan gelen kokain pazarını kontrol eden silahlı çetenin liderinin akrabası olduğunu yazmıştı.

Flemming'in 2015'te soygun suçundan tutuklandığı ve 5 yıl ceza aldığı, kısa süre önce de serbest kaldığı belirtilmişti.

ORTA PARMAK MACRON'A DEĞİLDİ
Le Parisien'e konuşan Flemming kuzeninin el hareketinin 'Macron'a değil, kendilerini Macron'un yanında görmekten hoşlanmayanlara yönelik olduğunu' söylemişti. Flemming "O anda kuzenim o hareketi tarz olsun diye yaptı. Orta parmak hareketinin iyi bir şey olmadığını biliyorum. Ama hareket Cumhurbaşkanı'na yönelik değildi. O (kuzenim) bunu, bizim hayatta ilerlememizi istemeyenlere, bizi Macron'un yanında görmekten hoşlanmayanlara karşı yaptı" demişti. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar