Maduro Nusret'te et yedi, Venezuela ayaklandı

Maduro Nusret'te et yedi, Venezuela ayaklandı
'Venezuelalılar açlıktan ölürken Maduro ve Cilia, Venezuela halkından çaldıkları paralarla dünyanın en pahalı lokantalarından birinde sefa sürüyor.'

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun İstanbul'da Nusr-Et'te yemek yemesi, Venezuela'da muhalefetin ve sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti. 

Maduro, Çin'e geçtiğimiz günlerde yaptığı resmi ziyaretin ardından uğradığı İstanbul'da Nusr-Et adlı et lokantasında yemek yedi. Sosyal medyada paylaştığı videolarla ve "saltbae" hareketiyle dünya çapında tanınır olan kasap ve şef Nusret Gökçe'nin sahibi olduğu Nusr-Et, İstanbul'un en lüks et lokantalarından. 

Nusret Gökçe, Maduro ile çektiği videoları sosyal medya hesaplarından paylaştı fakat gelen tepkiler üzerine kaldırdı.

BBC Türkçe'de yer alan haberde Maduro, Venezuela devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, söz konusu lokantada yemek yediğini doğruladı.

Venezuela'da muhalefet, Maduro'nun bu tutumunu eleştirdi ve devlet başkanının ülkesinin gerçeklerinden kopuk olduğunun bir kanıtı olduğu yorumunu yaptı.

Venezuela Kongresi'nin eski başkanı muhalif lideri Julio Borges, Twitter üzerinden attığı mesajda, "Venezuelalılar acı çekerken ve açlıktan ölürken, Nicolas Maduro ve Cilia, Venezuela halkından çaldıkları paralarla dünyanın en pahalı lokantalarından birinde sefa sürüyor" dedi.

Venezuela ekonomisi bir süredir ciddi bir krizin içinde bulunuyor. Kriz nedeniyle 2 milyon kişi ülkeden göçmek zorunda kalırken, özellikle gıda bulmakta zorluk çekiliyor. Şubat ayında yayımlanan bir araştırmaya göre, Venezuellalılar'ın üçte ikisi, geçen yıl içerisinde ortalama 11 kilo verdi. Ülke nüfusunun yüzde 87'si yoksulluk sınırının altında yaşıyor. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar