MHP’li Aliağa Belediyesi’nde 187 işçi işten çıkarıldı

MHP’li Aliağa Belediyesi’nde 187 işçi işten çıkarıldı
MHP’li Aliağa Belediyesi’nde, bugün 8 işçinin daha işine son verilmesiyle 31 Mart’tan bu yana işten çıkarılanların sayısı 187’ye ulaştı.

Yerel seçimlerinin ardından işçi kıyımına giden İzmir Aliağa Belediyesi’nin MHP'li yönetimi, bugün 8 işçinin daha görevlerine son verdi. Son işten çıkarmalarla birlikte seçimlerin ardından işten çıkarılanların sayısı 187’ye ulaştı.

İşten çıkarmaların devam etmesi nedeniyle işlerine son verilen işçilerin bir bölümünün katılımı ile belediye binası önünde basın açıklaması yapıldı. 

GEREKÇE OLARAK 'TEKNOLOJİK GELİŞME VE EKONOMİK YETERSİZLİK' GÖSTERİLDİ 

Açıklamada konuşan çalışanların örgütlü olduğu Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Şube Sekreteri Deniz Şahin Gümüştekin, 31 Mart’ta ikinci kez seçilen Belediye Başkanı Serkan Acar’ın belediyenin borcunu yüzde 700 artışla 35 milyondan 250 milyona çıkarttığını hatırlattı.

187 işçinin ‘teknolojik gelişme ve ekonomik yetersizlik’ bahane edilerek işlerinden çıkarıldığını belirten Gümüştekin, Belediye Başkanı Acar’ın tüm sendikalı çalışanların iş akitlerini feshetmesinin ardından sendikalı işçi kalmadığı gerekçesiyle sendika yöneticisi ve işyeri temsilcilerini de işten attığını ifade etti. Sendika yöneticisi, baskılara karşı direnmeye devam edeceklerini belirtti. (M.A)

Öne Çıkanlar