Mimarlardan ailelere çağrı: Çocuklarınızı Ankapark'a göndermeyin

Mimarlardan ailelere çağrı: Çocuklarınızı Ankapark'a göndermeyin
Mimarlar Odası, aileleri Ankapark konusunda uyardı: 'Çocuklarınızın can güvenliğinin tehdit edilmesine izin vermeyin.'

ARTI GERÇEK - Ankapark'ın güvenilirliği konusunda uyarılarda bulunan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, ebeveynlere yönelik açık mektup yayımladı.

Candan, Ankapark'ın Atatürk Orman Çiftliği'nde, Atatürk'ün şartlı bağışına aykırı olarak yapıldığını ve güvenlik sertifikaları kamuoyuna açıklanmadan açıldığını belirtti.

25-30 Mart günlerinde ortaokul ve lise öğrencilerinin Ankapark'a getirilmesi için velilerden izin belgesi istendiğini hatırlatan Candan, şunları belirtti:

"Ankapark'a gitsin diye atılan her imza en kıymetlinizin yaşamını tehlikeye atacaktır. Oyuncakların kullanım güvenliğinin olmadığını defalarca söylememize rağmen, yanıcı malzemelerden oluşmuş imalatların olduğu bilgisini aldığımızda ve söz konusu olumsuzlukların teknik tespitlerinin yapılması için Cumhuriyet Savcılığı'na, İçişleri Bakanlığı'na, Ankara Valiliği'ne defalarca bilgi vermemize, suç duyurusunda bulunmamıza rağmen, açıldıktan iki gün sonra oyuncakların arızalanması ile başlayan bu güvensiz süreçte Ankapark’a çocuklarımızın götürülmesi talimatları aymazlıktır, vicdansızlıktır. Sevgisizlik yönetenleri esir almış, iktidar hırsı yürekleri köreltmiştir. Ankapark’a çocuklarınızın götürülerek can güvenliğinin tehdit edilmesine izin vermeyin."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar