Mursi mahkeme salonunda hayatını kaybetti

Mursi mahkeme salonunda hayatını kaybetti
Mısır’da askeri darbeyle görevden alınan eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi mahkeme salonunda hayatını kaybetti. Naaşının nereye götürüldüğü açıklanmıyor.

Mısır’da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hayatını kaybetti.

Mısır devlet televizyonu, Mursi’nin mahkeme salonunda öldüğünü duyurdu.

İki bin günü aşkın bir zamandır Tora Hapishanesi’nde tutulan Mursi’nin uzun zamandır sağlık sorunları yaşadığı belirtiliyordu.

ÖLMEDEN ÖNCE MESAJI YAYINLANDI

İhvan-ı Müslimin Şura Meclisi üyesi Mithat Haddad'ın aktardığı bilgiye göre, Mısır'ın devrik lideri, avukatları aracılığıyla dışarıya gönderdiği son mesajında, Allah'ın bu zulmün devam etmesine izin vermeyeceğini belirterek, "Belki yakın bir tarihte Mısır'da Sisi cuntası tarafından yapılan tüm bu zulümlere karşı Allah'ın ayetlerini açık ve net bir şekilde göreceğiz" ifadeleri kullandı.

NAAŞININ NEREYE GÖTÜRÜLDÜĞÜ BİLİNMİYOR

Mursi'nin naaşının nereye götürüldüğüne dair bilgilerinin olmadığını söyleyen avukatı Abdulmunim Abdulmaksud gazetecilere yaptığı açıklamada, Mursi'nin mahkeme salonundan sedye ile taşındığı, naaşının nereye götürüldüğünü bilmiyoruz." dedi.

ERDOĞAN ŞEHİT İLAN ETTİ

Mısır'ın devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ölümünün ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mursi'yi 'şehit' ilan etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "Mursi kardeşimize, şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Dualarımız onunla beraber" ifadeleri kullandı.

 


KARAMOLLAOĞLU'DA ŞEHİT İLAN ETTİ

Mursi'yi 'şehit' ilan eden siyasi liderlerden biri de Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu oldu. Muhammed Mursi için sosyal medya hesabından açıklama yapan Karamollaoğlu, "İnanıyorum ki Muhammed Mursi tavizsiz duruşu, hayatı ve mücadelesi ile tarihe örnek bir şahsiyet olarak geçecek, her daim gelecek nesillere rehber olacaktır" dedi.

 

 

AGD, GIYABİ CENAZE NAMAZI KILACAK

Muhammed Mursi'nin, mahkeme salonunda şehadete yürüdüğünu açıklayan Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şubesi, Mursi'yi 'şehit' ilan ederek Mısır Konsolosluğu önünde gıyabi cenaze namazı kılınacağını açıkladı.

MUHAMMED MURSİ KİMDİR?

2012 yılında demokratik bir seçimle göreve gelen ilk lideri olan Muhammed Mursi göreve geldikten bir yıl sonra yoğun protesto gösterilerinin ardından darbe yapan ordu tarafından devrilmişti.

Darbenin ardından Mursi'nin bağlı olduğu Müslüman Kardeşler hareketine karşı tasfiyeye başlayan orduyla yaşanan çatışmalarda  yüzlerce kişi ölürken, on binlerce kişi cezaevine atılmıştı.

Mursi ve üç üst düzey Müslüman Kardeşler lideri, 'Mısır'da istikrarı bozmak için yabancı terör örgütleriyle komplo kurmak' suçlamasıyla 2015'in Mayıs ayında ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

Müslüman Kardeşler'in 2005'te Hamas'ın, Hizbullah'ın ve İran Devrim Muhafızları'nın askeri eğitim kamplarına bazı 'unsurlar' yolladığını ileri süren savcılar, aynı davada 16 kişiyi de idam cezasına çarptırımıştı.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar