Nick Cave'den İsrail mesajı: Baskı yapıldı, reddettim

Nick Cave'den İsrail mesajı: Baskı yapıldı, reddettim
'Sanatçıların politikaya alet edilerek, ezilmesine, utandırılmasına ve susturulmasına karşıyım.'

Avustralyalı şarkıcı ve yazar Nick Cave, BDS’nin (Filistin için İsrail’e boykot girişimi) ‘Tel Aviv’e konser vermeye gitme’ sözlerine karşı bir açıklama yaptı. Salı günü kendi internet sitesinde basına açıklama yapan Cave, BDS’nin hareketinin 2017’de bileti yok satan Tel Aviv konserini iptal ettirmek için çok baskı yaptığını ancak BDS’yi reddettiğini belirtti.

İsrail’e konser vermeye gitmenin tüm İsrail hükümetinin politikalarını onaylamak olarak görülmemesi gerektiğini savunan Cave şöyle konuştu: "İsrail’de müzik yaparım çünkü bir müzisyen olarak sanatçıların politikaya alet edilerek, ezilmesine, utandırılmasına ve susturulmasına karşıyım."

Şalom’da yer alan habere göre, Filistin halkının yaşadığı acıyı ve haksızlığı da anladığını, gereken yardımları toplamak için çalıştığını da belirten Cave sözlerine şöyle devam etti: "Resmi İsrail politikasının yanlışları ve doğruları çatışma altındaki topraklarda nasıl sonuçlar çıkarırsa çıkarsın, bildiğim bir şey varsa o da, İsrail’in gerçek, çalışan bir demokrasi olduğudur. İsrail meclisinde Arap milletvekilleri varsa bu demokrasidir. Dolayısıyla eğer İsrail’de bir şeyleri değiştirmek istiyorsak sanatçıları korkutup İsrail ile diyaloğu kesmek yerine, oy verme gücüne sahip İsrail vatandaşları ile daha iyi ilişkiler kurmalıyız."

Öne Çıkanlar