Nikotini yok eden besinler

Nikotini yok eden besinler
Sigarayı bırakmaya karar verenler bu besinleri tüketerek vücutta birikmiş nikotinden arınabilir.

Sigara insan vücudundaki tüm oraganlara zarar veriyor.  Bu da çeşitli hastalıklara zemin hazırlıyor. Sigara kanser başta olmak üzere, KOAH, kalp hastalıkları, cinsel isteksizlik gibi pek çok hastalığa sebep olabiliyor. Sağlıklı bir yaşam sürmek için sigarayı bırakmaya karar verdiğiniz zaman bu süreçte vücudu nikotinden temizleyen besinler tüketebilirsiniz.



KİVİ: Nikotini vücuttan atmanızı sağlar.



SU: vücuttaki nikotinlerin atılmasında çok önemli bir rol oynar. Eğer vücudunuz susuz kalırsa hücrelerin yenilenmesi ve nikotinin etkilerinin azaltılması zorlaşır.



ZENCEFİL:  Akciğerlerin temizlenmesine olanak sağlar ve sigara içme isteğini azaltır.




HAVUÇ SUYU: Eğer siz bir tiryakiyseniz nikotinin vücudunuzda 3 gün kaldığını bilmelisiniz. Ancak nikotinin zararlı etkilerine karşı havuç suyu içebilirsiniz.



ISIRGAN: Bol miktarda demir ve dezenfektan özellik gösteren madde içerir. Isırgan otu sayesinde vücudunuzda biriken nikotinden kurtulabilirsiniz.

Ayrıca domates, portakal, sarımsak, elma, muz, ebegümeci, yulaf ezmesi,ekinezya, keçi boynuzu ve ıspanak nikotinin zararlı etkisini azaltan besinler arasında gösteriliyor. (YAŞAM HABERLERİ SERVSİ)

Öne Çıkanlar