ODTÜ, T A M A M dedi

ODTÜ, T A M A M dedi
Yüzlerce ODTÜ’lü öğrenci geleneksel Devrim Yürüyüşü’nü gerçekleştirdi. Yürüyüşte iktidarın politikaları eleştirilirken, 'Yine ayaktayız' denildi.

GÜNCEL - Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri tarafından düzenlenen geleneksel Devrim Yürüyüşü geniş bir katılımla gerçekleşti. Fizik Bölümü önünde bir araya gelen yüzlerce ODTÜ’lü burada basın açıklaması yaptıktan sonra Devrim Stadyumu’na yürüdü. "ODTÜ ayakta, TAMAM diyor", "İsyan, devrim, özgürlük" "Yaşasın devrim ve sosyalizm", "Yaşasın halkların kardeşliği" "Kadın yaşam özgürlük/Jin Jiyan Azadî" sloganlarının atıldığı yürüyüşte "68 ruhuyla özgürlük ve eşitlik için ODTÜ ayakta" pankartı açıldı. 

Basın açıklaması öncesinde, 68 kuşağı devrimcilerinin ve Gezi eylemlerinde yaşamını yitirenlerin isimleri tek tek okundu. 

İKTİDARA ‘TAMAM’ DEDİLER

Öğrenciler adına ortak açıklamayı Kaan Özdemir okudu. Özdemir; tüm baskılara rağmen, '68 hareketinin 50. yılında büyük bir coşkuyla Devrim Yürüyüşü'nü gerçekleştireceklerini söyledi. Özdemir "Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu koşullarda bu yürüyüşü, adımlarımızı ve sesimizi bu ülkede haksızlığa uğrayan ve sesi kısılmaya çalışılan ve bir TAMAM’la birleşerek baş eğmeyeceğini tekrar gösteren milyonlara ithaf ediyoruz" dedi.

‘YİNE AYAKTAYIZ, MÜCADELEMİZ SÜRECEK’

Üniversitelerin bölünmeye çalışıldığı, bilimsel eğitime tahammül edilemeyen bir dönemde üniversitelerini savunduklarını ifade eden Özdemir, sermaye-iktidar ortaklığıyla yapılan saldırıların bahar şenliklerinin yasaklanmasına kadar vardığını dile getirdi. Özdemir, ODTÜ öğrencilerinin geçmişten bugüne değişmeyen cesaret ve gücüyle bu saldırıları püskürterek şenliğini kazandığını belirtti. 26 yıldır zalime, zorbaya, yalana, talana, sömürüye karşı hep ayakta olduklarını ifade eden Özdemir, "Yine ayaktayız. Hem kendi geleceğimiz hem bütün bir toplumun geleceği için özgürlüğü kazanana ve onu eşitlikle taçlandırana dek mücadelemiz sürecek! Ve tarihte hiçbir zorbalık, gerçeklerin ve haklılığını gerçeklerden alan fikirlerin gücüyle boy ölçüşemedi, ölçüşemeyecek." diye konuştu.

Ardından yürüyüşe geçen yüzlerce öğrenci yaklaşık 5 kilometrelik mesafenin ardından Devrim Stadyumu’na ulaştı. Burada mumlarla "devrim" yazıldı. Ardından öğrenciler devrim marşlarıyla halaylar çekti. (MA)

Öne Çıkanlar