Ölüm orucundaki hasta tutuklunun bilinci kapandı

Ölüm orucundaki hasta tutuklunun bilinci kapandı
Vefa Kartal cezaevindeki hak ihlallerine dikkat çekmek için 79 gündür ölüm orucunda bulunuyor.

ARTI GERÇEK - Cezaevindeki hak ihlallerine dikkat çekmek ve hasta tutukluların durumunu gündeme getirmek amacıyla 79 gündür ölüm orucunda olan hasta tutuklu Vefa Kartal’ın bilincinin tamamen kapandığı açıklandı.

Tekirdağ ile İstanbul Tabip Odası yetkililerinin Tekirdağ F Tipi Cezaevi Tabibliğinden aldıkları bilgiyi aktaran Vefa Kartal’ın kardeşi Umut Kartal, kardeşinin bilincinin tamamen kapandığının bugün kendilerine söylendiğini belirtti. Tabip Odası’nın oluşturduğu heyetin bugün kardeşini ziyaret etmesini beklediklerini de belirten Kartal, ancak Adalet Bakanlığı ile yapılan yazışmaların yetişememesi gerekçesiyle ziyaretin en erken Pazartesi günü gerçekleşebileceğini söyledi. 

24 YILDIR CEZAEVİNDE

Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde 79 gün önce başladığı ölüm orucunu sürdüren hasta tutuklu Vefa Kartal, 24 yıldır cezaevinde. Cezaevinde karşı karşıya kaldığı hak ihlalleri nedeniyle ölüm orucuna başlayan ve tedaviyi reddeden Kartal’ın sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine Tekirdağ ve İstanbul Tabip Odaları devreye girmiş, Vefa Kartal ile görüşme talebinde bulunmuştu.

Yaklaşık 2 yıl önce beyin lobları arasındaki damarlarda şişme olduğu için beyin cerrahisine sevk edilen Kartal’da hepatit B, prostat, yüksek tansiyon, ülser, bağırsak sorunu, alerji gibi birçok sağlık sorunu mevcut.

 

Öne Çıkanlar