Ömer Çelik: Hakan Fidan resmi sunum yapmadı

Ömer Çelik: Hakan Fidan resmi sunum yapmadı
AKP Sözcüsü Ömer Çelik AKP MKYK toplantısı sonrasında konuştu. Çelik açıklama yaptı. Çelik, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın tatışmalı ABD ziyaretini değerlendirdi.

AKP MKYK sonrası AKP Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ABD Senatosu'nda gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında sunum yapmasına dair soruları cevaplayan Ömer Çelik. Fidan'ın resmi bir sunum yapmadığını öne sürdü ve döner dönmez de Cumhurbaikanı Tayyip Erdoğan'ı bilgilendirdiğini söyledi. 

Ömer Çelik, AKP-MHP seçim ittifakı görüşmelerine dair de "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görüşmesi yarın saat 16:00' da gerçekleşecek." dedi

Çelik'in açıklamaları özetle şöyle: 

"MKYK toplantısında iç ve dış gelişmeler değerlendirildi. Sayın Cumhurbaşkanımız ayrıntılı bir şekilde yerel seçimlere dönük değerlendirme yaptı. Teşkilatlarımızın gözden geçirilmesiyle ilgili kendilerinin uyarıları oldu. İlgili birim başkanı arkadaşlarımız notlarını aldılar. Arkasından iç ve dış gelişmeler ele alındı. Arkasından sosyal gelişmelerle ilgili sunumlar yapıldı.

"6 İL İÇİN BİR ŞEY SÖYLEYEMEM"

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bahçeli arasında açık diyalog kanalları var. Yarın saat 16.00'da görüşecekler. Teknik görüşmeler sürdürülüyor. Yapılan müzakereler hakkında bilgiler de verildi. Mutabakat arayışı söz konusudur. Cumhur İttifakı'nın en iyi şekilde seçimlerden çıkmasıdır. Somut olarak 6 il için bir şey söylemem mümkün değil. Yarın da siyasi değerlendirme yapılacaktır. Dolayısıyla mutabakat tam olarak gerçekleşene kadar bir şey söyleyemem. Gayet verimli bir şekilde ilerliyor."

CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİ

Bugüne kadarki tutum Suudi Arabistan'ın işbirliği yapmadığını gösteriyor. Hem yapanların hem de emri verenlerin ortaya çıkması için elimizden gelenin yapılmasını istedik. Kendileri ile çeşitli şeyler paylaşıldı ama atılan adım bu. Hiçbir şekilde bu olayın üstünün örtmesine izin vermeyeceğiz. Bu tarihe kaydedilecek. Bir gazeteci hunharca bir şekilde katledilmiştir.

Aradığımız şey hakikattir. Suudi Arabistan'da sağlıkla bir şekilde sorgulanacağını düşünmüyorum. Aslında Suudi Arabistan halkının çabalarımızı görmesi ve esasında bunun arkasında kim varsa bunun açığa çıkmasından başka bir çabamızın olmadığını görmesi gerekiyor. Şeffaf, uluslararası bir soruşturmada açığa çıkması gerekir. Bu talebimize olumsuz yanıt ile şeffaf bir soruşturma olduğunu göstermiştir.

HAKAN FİDAN'IN SUNUMU

MİT Başkanımız da dahil olmak üzere sayın Cumhurbaşkanımızın bilgisi dahilinde hareket ederler. Detaylar ile ilgili olarak Cumhurbaşkanımıza bilgi verirler. Rutin bir görüşmeydi dün. Temaslarla ilgili bir bilgi verilmiştir.

ABD YPG İLİŞKİSİ

(ABD) DEAŞ'a karşı savaş bahanesi ile oradaki (Suriye)  terör örgütlerine silah dağıtmışlardır. Afganistan'da da bunu yaptılar. Bu yanlış. Türkiye Cumhuriyeti Devleti milli güvenliğini tehdit olursa anında hareket edecektir." (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar