Ömer Çelik: İmralı mektubunu biz organize etmedik

Ömer Çelik: İmralı mektubunu biz organize etmedik
AKP Sözcüsü, seçim öncesinde tartışılan Öcalan’ın mektubu ve Osman Öcalan’ın TRT Kurdi’ye çıkarılmasıyla ilgili konuştu. Çelik, Osman Öcalan'ın TRT'ye beyanat vermek istediğini söyledi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin genel merkezinde bir basın toplantısı düzenledi.

İstanbul seçimini değerlendiren Çelik, "Adayımız Binali Yıldırım bey büyük bir gayret sarf ettiler. İstanbul seçmeni net bir şekilde sevecen profilini bir kere daha gördü. Onlara bir kere daha teşekkür ediyoruz. Cumhur İttifakı’nı samimi bir şekilde destekleyen MHP’ye de teşekkürlerimizi sunuyoruz." diye konuştu. 

Seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu'nu kutlayan Çelik, "İmamoğlu'nu tebrik ederiz, İstanbul'a hayırlı olsun. Seçim sonucunu saygıyla karşıladık. Demokrasimiz kazandı, son seçimde milli irade berrak şekilde tecelli etti. Seçim sonuçları önümüzdeki günlerde de değerlendirilecek. Milletin verdiği mesaj tüm yönleriyle ele alınacak. Bu süreçte yıpratılmaya çalışan YSK görevini hakkıyla yerine getirdi. Onlara da teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki yol haritamız bellidir. Yaz dönemi çalışmalarımızı planladığımız gibi sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın taleplerini hayata geçirmek için yüksek bir gayretle çalışacağız. İstanbul’da yapılan her iyi işin arkasında büyük bir İstanbul sevdalısı olan genel başkanımızın desteğini olacağından kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

‘KILIÇDAROĞLU ÖZÜR DİLEMELİ’

Kaşıkçı cinayetine ilişkin BM Raporu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı teyit ettiğini belirten Çelik, "Daha önce bununla ilgili Türkiye’yi suçlayanlar başta CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanımızdan özür dilemesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

'YUNANİSTAN BAŞBAKANINI UYARIYORUZ'

Sözcü Çelik, Yunanistan Başbakanı Çipras’ı da eleştirerek, "Yanlış bir tutum içerisinde. Türkiye’nin haklı, Yunanistan haksız olduğu açıktır. Kıbrıslı Rumlarla tek taraflı olarak buradaki kaynaklara el koymak istemektedir. Yunanistan Başbakanı’nı uyarıyoruz, sayın Cumhurbaşkanımıza saygılı bir dil kullanmalıdır. Avrupa Birliği, Kıbrıs’taki problem çözülmeden Rum tarafını AB’ye alarak büyük bir hata yapmıştır. AB bu hatasını telafi edecek yerde, Rum tarafının istismar etme politikasına sessiz kalmaktadır. Şimdi de Yunanistan Başbakanı AB üzerinden Türkiye’yi tehdit etmektedir. Yunanistan Başbakanı AB’nin sahibi gibi Türkiye-AB ilişkilerinin bozulacağı bir sürecin başlayacağından bahsediyor. Bu işin böyle çözülmeyeceği açıktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin bu tip söylemlere prim vermeyeceği ve bunlara karşı güçlü bir cevap vereceği açıktır." dedi.

ÖCALAN'IN MEKTUBU

Çelik, seçim öncesinde tartışma yaratan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın mektubu ve Osman Öcalan’ın TRT Kurdi’ye çıkarılmasıyla ilgili soru üzerine şöyle konuştu: "Bahsettiğiniz kişi (Ali Kemal Özcan) başvurmuş, başvurusu kabul görmüş. Kamuoyuna yansıdığı kadarıyla ve kendisinin bahsettiğine göre, bu tip çalışmaları olan birisi olduğu görülüyor. Bu başvuru kanunu mekanizmalar içerisinde gerçekleştirilmiş, olumlu karşılanmış ve bu görüşme gerçekleşmiştir. Daha sonra da teröristbaşı tarafından bu mesaj bu şahsa verilmiş ve bir şekilde ortaya çıkmış anladığım kadarıyla. Burada şöyle bir şey yapılıyor; sanki seçime dönük olarak biz bunu organize ettik, buradan medet umduk gibisinden. Halbuki bu haberlerin yayınlandığı tarihte bile terörle ilgili tutumumuzu net bir şekilde söylüyorduk. Burada herhangi bir istismar olacak olsa hiçbir şekilde kimsenin girmemesi gereken gayri meşru bir beklentiye girecek olsak o gece daha cumhurbaşkanımızın ne dediğini hatırlayalım; Teröristbaşı ile diğerleri arasında kirli ilişkileri gösteren bir tablo dedi. Biz teröre karşı tutumu net olan siyasi kadroyuz. Bu görüşmeyi sanki biz buradan bir siyasi rant elde etmek istiyoruz gibi sunanlar, ne hikmetse gerek Kandil’den gerek çeşitli yerlerden kendi siyasi süreçlerine yönelik destekler gelirken sessiz kalıyorlardı. Birileri sürekli onları desteklemekten bahsediyor onlar sürekli sessiz kalıyorlar. Bu tutumu sürdürenler ‘örgüt içerisinde çatışma belirginlişmiştir’ diyen Cumhurbaşkanımızın sözleriyle ilgili siyasi ranttan bahsediyorlar."

'OSMAN ÖCALAN TRT’YE BEYANAT VERMEK İSTEDİ'

Örgüt içindeki kirli ilişkiler ve benzeri konularla ilgili olarak bahsettiğiniz şahıs (Osman Öcalan) TRT Kurdi’nin muhabirine beyanat vermek istemiştir. Sonuç olarak ortaya ne çıkmıştır, terör örgütü içerisindeki kirli ilişkilerin nasıl olduğu ortaya çıkmıştır. Siyasi partilerle ilişkilerin, Kandil'le ilişkilerin nasıl olduğu ortaya çıkmıştır. TRT Kurdi, Suriye, Irak, İran tarafında geniş bir yayın ağına sahip son derece stratejik bir kanal. Burada PKK’nın istismar faaliyetleri yoğun şekilde sürüyor. Çok sayıda televizyon kanalını ortaya koyuyorlar. TRT Kurdi burada kirli ilişkilerin ortaya çıkmasına imkan veren bir yayın yapmıştır." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar