Ömer Öcalan: Devlet failleri biliyor

Ömer Öcalan: Devlet failleri biliyor
Rojava sınırındaki Ceylanpınar'da meydana gelen patlamanın ardından HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan ARTI TV'ye değerlendirmelerde bulundu.

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesine dün gece saatlerinde patma yaşandı. Sınırın diğer tarafından roket olduğu iddia edilen cisim bir eve isabet etti. Biri ağır 5 kişi yaralandı.

İlçe sakinleri tedirginlik yaşadıklarını ve elerinden çıkamadıklarını, var olan askeri hareketliliğinde arttığını bildirdi. 2013-14 yıllarında da benzer patlamalar yaşanmış 5 ilçe sakini yaşamını yitirmişti.

Olay, ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’in Ankara’da, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie'nin ise Hesekê’de Demokratik Suriye Güçleri Genel Komutanı Mazlum Ebdî’yle görüştüğü gün yaşanması dikkat çekti.

Suriye Demokratik Güçleri olayı provakasyon olarak değerlendirdi. QSD Sözcüsü Kîno Gabriyel, bölgede karışıklık çıkarmak isteyenlerin Serekaniye’den Ceylanpınar’a top atışı yaptığını söyledi. "Şantaj amaçlı yapılan bu olayda, fitne çıkarılmak istenmiş ve bölgeye zarar verilmesi amaçlanmıştır. Faillerini tespit etmek için soruşturma başlatılmıştır" açıklamasını yaptı.

Olayla ilgili bir kişinin Rojava güvenlik güçlerince yakalandığı duyuruldu. PYD’nin eski lideri Salih Müslim de patlayıcı maddenin neden atıldığının, olayın içinde kimlerin olduğunun netleştirilmesi için, kapsamlı bir soruşturmanın yürütüldüğünü açıkladı.

YAŞANANLAR 2014'TE ORTAYA ÇIKAN SES KAYITLARINI AKILLARA GETİRDİ

Ceylanpınar’da yaşananlar 2014 yılında ortaya çıkan ses kayıtlarını akıllara getirdi. Dönemin İçişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in savaşa gerekçe ürettikleri ortaya çıkmıştı.

Suriye'ye savaş açabilmek için nasıl gerekçeler bulunabileceğini tartışan bu isimler, bunun için Süleyman Şah Türbesi'ne yapılan müdahaleyi kullanmak istiyordu.

Söz konusu ses kaydında Hakan Fidan, "Gerekirse Suriye'ye dört adam gönderirim. Türkiye'ye 8 füze attırıp savaş gerekçesi üretirim, Süleyman Şah Türbesi’ne de saldırtırız" demişti.

HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, ARTI TV'ye telefonla bağlandı. Öcalan Ceylanpınar'da yaşanan patlamaların başka diğer provokasyonları anımsattığını, Türk Devletinin Ortadoğu'da çok güçlü olduğunu ve istenirse faillerin yakalanbileceğini söyledi.

 

Öne Çıkanlar