Polisten ÖDP üyesine ajanlık teklifi

Polisten ÖDP üyesine ajanlık teklifi
Özgürlük ve Dayanışma Partisi Başkanlık Kurulu Üyesi Önder İşleyen, parti üyelerine ajanlık teklif edilmesine ilişkin gelişmeleri Artı Gerçek'e anlattı.

ARTI GERÇEK - İki ÖDP üyesi Ankara’da MİT, İzmir’de ise TEM kimliği gösteren şahıslar tarafından resmi bir işlem olmaksızın alıkonuldu.

ÖDP tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada "Ankara’da bir üyemiz, ifade işlemi gerekçe gösterilerek karakola götürme bahanesiyle alınmış ancak resmi bir işlem yapılmamıştır. Daha sonra MİT kimlik kartı gösteren şahıslar tarafından bazı MYK üyelerimiz hakkında bilgi istenmiş ve ajanlık teklif edilmiştir. İzmir’de ise TEM kimliği gösteren şahıslar bir parti üyemizin bir kaç kez yolunu keserek taciz etmiş, Parti yöneticileri hakkında bilgi edinmeye çalışmış, ajanlık teklif etmiştir" dendi.

ÖNDER: POLİS ÜYEMİZİ YOLDA YÜRÜRKEN ALIYOR

Parti üyelerinin alıkonulması ile ilgili detayları Artı Gerçek’e anlatan ÖDP Başkanlık Kurulu Üyesi Önder İşleyen, "Polis üyemizi Ankara Keçiören’de yolda yürürken alıyor. Üyemiz o arada bir yöneticimize ulaşıyor, polis aynı bilgiyi ona da söyleyerek ‘Çankaya’da ufak bir ifadesi var onu alıp sonra bırakacağız’ diyor. Daha sonra avukat arkadaşlarımız Çankaya Karakolu’na gidiyor ancak orada bulamıyor. Arkadaşı Ankara’da dolaştırıyorlar. Bu esnada tehdit ediyorlar" dedi.

MYK ÜYELERİNİN İSİMLERİ VE TOPLANTILARDA NE KONUŞTUKLARI SORULUYOR

"Partimizden çeşitli isimler soruluyor ve haklarında bilgi isteniyor" ifadelerini kullanan İşleyen, parti üyelerinden MYK üyesi yöneticilerin isimlerinin sorularak bu isimlerin toplantılarda neler söyledikleri, diğer üyelerin ne konuştuğu ve toplantı zamanları ile ilgili bilgiler istendiğini kaydetti.

Üyelerine "Toplantılar ne zaman olacaksa bize önceden haber ver" deyip karşılığında maddi kimi şeyler teklif edildiğini belirten İşleyen, polislerin ‘1 hafta 10 gün sonra seni alacağız, bulacağız bu teklifi değerlendir’ dediklerini aktardı.

"GÜNLERCE TAKİP ETMİŞLER"

İşleyen İzmir’de ise TEM kimlikli bir şahsın bir parti üyelerinin yolunu kestiğini ve yanı soruları ona da sorduğunu, bu olaydan bir hafta sonra aynı şahsın yine üyenin yolunu keserek ‘Söylediklerimizi neden ÖDP’ye söyledin?’ diye sorguya çektiğini ifade etti.

İşleyen polislerin arkadaşlarımıza ‘sizi 2-3 gündür takip ediyoruz, şuraya gittin buraya gittin dediklerini söyledi.

"GAYRİ RESMİ BİR İŞLEM, SİNDİRME GİRİŞİMİ"

Bunun ÖDP’ye ve partililere dönük bir sindirme çabası olduğunu dile getiren İşleyen, "Bütünüyle gayriresmi bir işlem ve hukuk dışı bir durum. Bizim açımızdan muhatap ÖDP Genel Merkezi’dir, isteyen gelip buradan bilgi alabilir. Ne sorulacaksa üyelerimize değil partimize sorulabilir" diye konuştu.

 

Öne Çıkanlar