Rus papazın marka düşkünlüğü cezalandırılacak

Rus papazın marka düşkünlüğü cezalandırılacak
Kişisel sosyal medya hesabından Gucci ve Louis Vuitton marka eşyalarla fotoğraflarını paylaşan papaz hakkında Rus Ortodoks Kilisesi inceleme başlattı.

Vyaçeslav Baskakov isimli rahip, Instagram hesabından şatafatlı terlikler, gümüş tokalı ayakkabılar ve yüzlerce dolarlık Louis Vuitton çanta ve bavullarla paylaştığı fotoğraflar nedeniyle kilisenin tepkisini çekti.

İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill, Baskakov'un "aklını başına getirmek" için disiplin komitesini toplayacaklarını söyledi.
Kirill'in sözcüsü Alexander Volkov, "Bir rahibin yaşamı kişisel ve kamusal hayat arasında bölünemez ve hiçbir din adamı öğlene kadar rahip gibi davranıp, akşama kadar istediği kişiye dönüşemez" dedi.

Baskakov Instagram hesabında, Louis Vuitton marka terlikler ve bavullar ile Gucci marka gösterişli terliklerin fotoğraflarını paylaşmıştı. Binlerce dolarlık bu alışverişleri sosyal medyada tepki çekince de hesabını kapatıp özür dilemişti. Papaz, "Kefareti ödeyeceğim ve Instagram’ı kapatacağım çünkü mütevazı ve uygun bir şekilde davranamıyorum" şeklinde yazmıştı.

Öte yandan Baskakov, Gucci ve Louis Vuitton marka eşyaların kendisine ait olmadığını, fotoğrafların çoğunu mağazalarda çektiğini öne sürdü.

Rus rahip, bazen de kendi gösterişsiz ayakkabılarının üzerine pahalı görünen düğmeler diktiğini öne sürdü ve "Evet benimkiler pahalı ayakkabılar değiller ama neşeliler" dedi.

KİRİL DE 30 BİN DOLARLIK SAATLE YAKALANMIŞTI

Patrik Kiril’in kendisi de 2012’de benzer bir olay yaşamış, bir toplantıda yaklaşık 30 bin dolarlık bir saatle görüntülenmişti. Kilise Kirill’in kolundaki saati kendi internet sitesindeki fotoğraflardan silmiş fakat saatin masadaki yansımasını yok etmeyi unutmuştu. Kilise bu nedenle kamuoyundan özür dilemişti. (YAŞAM HABERLERİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar