Müslim: Türkiye ABD'den tavizler almaya çalışıyor

Müslim: Türkiye ABD'den tavizler almaya çalışıyor
PYD Sözcüsü Salih Müslim, Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye saldırı açıklamalarını değerlendirdi.

PYD Sözcüsü ve Genel İlişkiler Bürosu Eşbaşkanı Salih Müslim, Türkiye’nin tehditlerini yaşadığı iç krizle ilişkilendirerek, "Türkiye’nin tehditleri, Türkiye’de yaşanan kriz durumunun göstergesi. Türkiye bölgedeki pazarlık kartlarını kaybetti. Artık İdlib’de de kriz halinde" dedi.

Şark El Avsat gazetesi, Rusya-Türkiye anlaşmasına müteakip Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye geçişi karşılığında Suriye rejiminin İdlib’in güneyine geçeceği konusuna ilişkin bir haber yapmıştı.

TÜRKİYE ABD'DEN TAVİZLER ALMAYA ÇALIŞIYOR

Müslim, Türkiye’nin siyasi ve ekonomik alanlarda yaşadığı yenilgiyi tehditlerle gizlemeye çalıştığını, krizden çıkışının tek yolunu Kürt halkına yönelik saldırılarda gördüğünü söyledi ve "Türkiye, bu tehditlerle ABD ya da Suriye’deki diğer güçlerden tavizler almaya çalışıyor" dedi.

ANHA'nın haberine göre bölgenin Türkiye’ye taviz verme dönemini aştığını söyleyen Müslim, Türkiye’nin bu girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlanacağını belirtti.

"TÜRK DEVLETİ IŞİD'İ KORUMAK İSTİYOR"

Salih Müslim, Türkiye’nin amacının IŞİD’i korumak olduğunu belirterek şöyle konuştu: "IŞİD’e karşı Hecîn’de zafere yaklaşmamızın ardından Türkiye’nin yaptığı bu açıklamalar, Hecîn ve IŞİD’in bitirilmesiyle bağlantılıdır. Bu açıklamaların amacı yalnızca IŞİD ve benzeri grupları korumak içindir."

"KAZANIMLARIMIZI, TOPRAĞIMIZI KORUMAKTA ISRARLIYIZ"

Kuzey ve Doğu Suriye’deki iç duruma ilişkin ise Müslim şunları söyledi: "Kazanımlarımızı, toprağımızı ve varlığımızı koruma konusunda ısrarlıyız. Halk saflarını örgütleme ve direniş çizgisinden başka bir şeyimiz yok. İlk günden bu yana saldırılara karşı durduk. Direnişimize ve mücadelemize devam edeceğiz. Çünkü ömrünü direnerek geçirmiş direnişçi bir halk var arkamızda. Bu yüzden halkımızla omuz omuza hazırlıklı olup tüm saldırılara karşı duracağız."

Müslim, Türkiye medyasının bölgeyi boşaltmaya yönelik yürüttüğü "özel savaş"a karşı da uyardı.

Salih Müslim uluslararası topluma ve IŞİD’e karşı Uluslararası Koalisyona, Suriye halkının dostlarına Türkiye’nin tehditleri karşısında net tavır ortaya koymaları çağrısında bulunarak "Kuzey ve Doğu Suriye halkları toprağımızı ve kendimizi korumamak için sırtını kimseye dayamamalı, öz gücüne inanmalıdır" dedi. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar