Mahallelerine kurulan çöp transfer merkezine isyan ettiler

Mahallelerine kurulan çöp transfer merkezine isyan ettiler
Hatay'ın Samandağ ilçesinde yerleşim yerlerine yakın bölgede yapılan çöp transfer merkezinden gelen koku Samandağlıları sokağa döktü.

Hatay'ın Samandağ ilçesi Sultaşa Mahallesi halkı, yaşam alanlarının yakınına kurulan çöp transfer merkezinden gelen kokuya isyan etti. Kokuya dayanamayan mahalle halkı, yolu çöp kamyonlarının geçişine kapattı.

Olay üzerine mahalleye gelen jandarma kapatılan yolu yeniden trafiğe açtı. İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Emrah Nergis mahalle halkını sakinleştirmeye çalışsa da, çöp transfer merkezinin kokusundan ve araçların tozundan evlerinde oturamaz hale geldiğini belirten mahalle halkı, merkezin ilçenin bütün etlerinin kesildiği mezbahanenin yanı başında olduğunu söyleyerek, bu çöp transfer merkezi buraya kurulalı lokantalardan et yemez olduklarını söyledi.


Samandağ Sultaşa Mahallesi halkı, çöp transfer merkezinin kaldırılmasını istedi.

Belediye tarafından mahalle yakınına asfalt şantiyesi kurulacağının söylendiğini belirten yurttaşlar, buna destek verdiklerin ama zeytin ağaçlarının kesildiğini söyledi. 2 yıldır başvurmadıkları merci kalmadığını da belirten mahalleli halkı, Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan araştırma da çöp transfer merkezinin insan sağlığını olumsuz etkilediği yönünde rapor olduğunu anlattı. Belediyeden çöp transfer merkezinin yerleşim yerlerinden uzak bir bölgede kurulmasını istediklerin ancak burada yakıttan daha fazla tasarruf ettiklerinin söylendiğin belirten Sultaşalılar, çöp transfer merkezinin kaldırılmasını istedi.


Çöp arıtma merkezi araçların yakıtından tasarruf etmek için mahalleye kurulmuş.

KAYMAKAM MAHALLE HALKININ TALEBİNİ HAKLI BULDU

Olay yerine gelerek vatandaşları dinleyip, çöp transfer merkezini inceleyen Samandağ İlçe Kaymakamı Murat Kütük ise yaşanan sorunun çözümü için çalışacağını belirtti. Kütük, "Hiçbir yakıt tasarrufu insan sağlığından önemli değildir. Burada haklı bir talebiniz vardır. Burada bulunan basın mensupları önünde size söz veriyorum, bu sorunun çözümü için gereken ne ise yapılacaktır. Jandarma ekiplerimiz ile vatandaşlarımız asla karşı karşıya gelemez. Buna izin vermeyiz vatandaşlarımızın daima yanındayız" dedi. (DHA)

Öne Çıkanlar