Selvi: CHP iktidar olma şansını yakalayabilir

Selvi: CHP iktidar olma şansını yakalayabilir
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP'nin CHP’li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'a karşı tavrını değerlendirdi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara’yı kazanarak herkesi şaşırtan CHP, bu kez de yerel yönetimlerde başarılı bir performans göstererek şaşırtmaya devam etmek istiyor" dedi.  Selvi, "Eğer CHP, yerel yönetimlerde bir başarı öyküsü yazabilirse, Türkiye’de iktidar olma şansını yakalayabilir" ifadesini kullandı. 

Selvi, "İzmir’in CHP’li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, belediye meclisi kararıyla kendisini belediye şirketine müdür olarak atamıştı. Erdoğan’ın böylece kendi maaşı dışında bir de müdür maaşı aldığı ortaya çıkmıştı" hatırlatmasında bulundu.

Abdulkadir Selvi'nin Hürriyet'te, "CHP şaşırtmak istiyor" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle: 

Karaburun Belediye Başkanı’nın belediyeye bağlı şirkete kendini müdür olarak atayıp maaş bağlatması ne kadar yanlışsa, CHP Genel Merkezi’nin derhal harekete geçip başkanın istifasını istemesi de o kadar doğru.

KILIÇDAROĞLU’NUN TALİMATI

Burada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tavrı çok belirleyici oluyor. Kılıçdaroğlu, çifte maaş olayından dolayı büyük bir rahatsızlık hissediyor. Süreci takip ediyor. Seyit Torun’a ’Belediye başkanı ile görüşün. Hemen bu işi düzeltin. Kendisi şirketteki görevinden derhal istifa etsin’ diyor. Seyit Torun da aynı kanaatte. Bunun üzerine cuma günü Karaburun Belediye Başkanı’nı arıyor, Kılıçdaroğlu’nun talimatını iletiyor ve şirketteki görevinden istifa etmesini istiyor.

Eğer CHP, yerel yönetimlerde bir başarı öyküsü yazabilirse, Türkiye’de iktidar olma şansını yakalayabilir. Kılıçdaroğlu 2019 başarısını iyi değerlendirerek 2023’te iktidar olmak istiyor. O nedenle bu süreç CHP’li belediyeler açısından bir test dönemi olacak.

CHP’NİN KAMPI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, genel merkezin yerel yönetimlere yaklaşımları konusunda bir sunum yapacak.
Programda profesyonel moderatörlerin yönettiği arama toplantılarında belediye başkanları, başarılı olmak için nelerin yapılması gerektiğini anlatacaklar.

Ancak sadece bununla yetinilmeyecek. CHP Genel Merkezi’nde belediyeleri izlemek üzere ’yerel yönetimler koordinasyon merkezi ve danışma kurulu’oluşturulacak.

Yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara’yı kazanarak herkesi şaşırtan CHP, bu kez de yerel yönetimlerde başarılı bir performans göstererek şaşırtmaya devam etmek istiyor."

Öne Çıkanlar