Serviste unutulan Alperen'in ölümüyle ilgili, okul sahibine tahliye

Serviste unutulan Alperen'in ölümüyle ilgili, okul sahibine tahliye
5 yıl hapis cezasına çarptırılan ve son bilirkişi raporunda da asli kusurlu bulunan Yurdagül İşgören tahliye edildi.

İzmir'de, anaokulu servisinde unutulan Alperen Sakin'in (3) ölümüne neden olmakla suçlanan servis sürücüsü Taner İşgören ile eşi okul sahibi Yurdagül İşgören'in de aralarında bulunduğu 2'si tutuklu, 6 sanığa verilen 5 yıl ile 9 yıl arasındaki hapis kararlarının temyiz edilmesinin ardından, Bölge Adliye Mahkemesi'nde yeniden yargılanma yapıldı.

Yerel mahkeme tarafından 5 yıl hapis cezasına çarptırılan ve son hazırlanan bilirkişi raporunda da asli kusurlu bulunan Yurdagül İşgören, tahliye edildi.

BİLİRKİŞİ ASLİ KUSURLU BULDU

14'üncü Ceza Dairesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Yurdagül İşgören, tutuksuz sanıklar Ahmet S., Arzu G., Alperen Sakin'in ailesi, tarafların avukatları ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen katıldı. 

14'üncü Ceza Dairesi Başkanı, yerel mahkemede yapılan yargılama sırasında hazırlanan bilirkişi raporunun yetersiz olduğu gerekçesiyle kendi mahkemelerince hazırlatılan yeni bilirkişi raporunu açıkladı. Raporda okul sahibi Yurdagül İşgören'in olayda asli kusurlu olduğu belirtildi.

Duruşmada ilk olarak savunmasını yapan Yurdagül İşgören, son bilirkişi raporunu kabul etmediğini belirterek, "Ben bu olayda suçsuzum. Bilirkişi raporuna katılmıyorum. Daha önceki savunmalarımı tekrar ederim" dedi. Yurdagül İşgören, eşiyle birlikte tutuklu olmasından dolayı çocuğunun psikolojisinin bozulduğunu ifade ederek, "Bu sebepten ötürü en azından ikimizden biri tahliye edilsin" diye konuştu.

Ardından savunması yapan öğretmen Arzu G. ise olayda yaşamını yitiren Alperen'den sorumlu olmadığını, 0- 2 yaş grubu öğrencilerinden sorumlu olduğunu söyledi. Ayrıca bilirkişi raporunda Arzu G.'nin tali kusurlu olduğu belirtildi.

Yerel mahkemedeki yargılamalara katılmayan ve delilleri karartma suçundan 5 yıl hapis cezası alan Ahmet S. ise olayda herhangi bir suçunun olmadığını öne sürdü. Ahmet S.'nin son hazırlanan bilirkişi raporunda cezai yönden kusurunun bulunmadığı belirtildi.

'ALPEREN'İN ŞORTUNU BEN GİYDİRMEDİM'

Duruşmada söz alan Alperen'in annesi Buket Sakin ise olay günü oğlunu servise verirken üzerinde bulunan şort ile olaydan sonra kamera kayıtlarını incelediğinde çocuğunun üzerindeki şortun farklı olduğunu söyledi. Ölüm sırasında çocuğunun üzerindeki şortun çantadaki yedek şort olduğunu söyleyen anne Sakin, "Ben bu durumun araştırılmasını talep ediyorum" dedi.

Savunmaların ardından söz alan Yurdagül İşgören'in avukatı, müvekkilinin tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edilmesini istedi. Duruşma savcısı mütalaasında tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi yönünde talepte bulundu.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Yurdagül İşgören'in tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak tahliye edilmesine, bilirkişi raporuna karşı da sanık avukatlarına savunma yapmak üzere ek süre vererek duruşmayı erteledi. (DHA) 

Öne Çıkanlar