Sırrı Süreyya Önder tek kişilik hücre istedi

Sırrı Süreyya Önder tek kişilik hücre istedi
Sırrı Süreyya Önder, 6 Aralık'ta cezaevine girmişti.

Çözüm sürecindeki Newroz konuşması nedeniyle aldığı 3 yıl 6 ay hapis cezası onanan eski HDP Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder, 6 Aralık’ta Kandıra’daki F Tipi cezaevine teslim oldu. En erken 19 Temmuz 2021’de tahliye olması beklenen Önder yıllar sonra tekrar girdiği cezaevine alışmaya çalışırken ilk ziyaretçilerini de kabul etmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu’nun ziyaret ettiği Önder’in ilk ziyaretçisi ise HDP Eş Başkanı Pervin Buldan’dı.

Uzun zamandır Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak ve eski HDP Milletvekili Aysel Tuğluk’u ziyaret izni alan Buldan’ın daha yeni cezaevine giren Önder’le görüşme talebi de kabul edildi.

Gazete Duvar'daki habere göre çözüm sürecinde "İmralı Heyeti"nde yer alan iki isim bu kez cezaevinde bir araya geldi. Edinilen bilgiye göre Önder cezaevinde tek kişilik hücrede kalıyor. Bir roman üzerinde çalışan Önder’in bir süre tek kalmayı istediği öğrenildi.

Öne Çıkanlar