Soylu: Askerimizin giysisi dünya standardında

Soylu: Askerimizin giysisi dünya standardında
İçişleri Bakanı Soylu, Dersim'de iki askerin donarak ölümüyle ilgili konuşurken Kılıçdaroğlu'nu ve HDP'lileri suçladı.

Dersim'de iki askerin donarak hayatını kaybetmesine ilişkin açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olaya ilişkin sosyal medyada paylaşılan fotoğrafların gerçek olmadığını iddia etti: 

"Sosyal medyada 'böyle bir şey olur mu?' dendi ama paylaşılan fotoğraflar ve videolar yanlış. Kahramanlarımızı, mevsimsel şartlara uymayan şekilde operasyona çıkarıyormuşuz havası yaratmaya çalıştılar" dedi.

'ÖLÜMLERE İLİŞKİN TÜM SORUMLULUĞU TAŞIYORUZ'

İki askerin donarak ölümüyle ilgili tüm sorumlulukları taşıdıklarını söyleyen İçişleri Bakanı Soylu, yapılan eleştirilere ağır bir üslupla karşılşık verdi:

"Her konuda yorum yapanlar var, tarih profesörü ama televizyonda sanki 40 yılını terörle mücadeleyle geçirmiş gibi ahkam kesiyor. 'Askeri liseler kapatıldığı için böyle oldu' diyenlere yazıklar olsun."

YAKILAN ORMANLARA SAHİP ÇIKANLARI VE HDP'Yİ HEDEF ALDI

Yapılan operasyonlar sırasında yakılan ormanlara sahip çıkan Dersimlileri ve HDP'lileri hedef alan İçişleri Bakanı Soylu, buna müsaade etmeyeceklerini belirtti:

"Tunceli’de biz operasyon yapıyoruz. Ama her operasyondan sonra ağaçlar yanıyor diye sözde şarkıcılar da dahil, terör örgütü mensuplarını sabah akşam koruyabilmek için çare arayan ve terör örgütüne müzahir olan siyasi partinin mensupları dahil orada eylem yaparak terörle mücadelemizi engellemeye çalışmak için ellerinden gelen her şeyi ortaya koydu. Ama buna müsaade etmediğimizi de belirtmek isterim."

'KILIÇDAROĞLU OPERASYONLAR İÇİN 'ALLAH RAZI OLSUN' DEDİ Mİ?'

Yaşanan olay nedeniyle sorumluları eleştiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Soylu, Kılıçdaroğlu'nun memleketi Nazmiye'de yapılan operasyonlar için telefon açıp 'Allah razı olsun' demesi gerektiğini söyledi:

"Kılıçdaroğlu’nun bir değerlendirmesi var ve ironi var. Kılıçdaroğlu Nazimiyelidir, bu operasyonlar Nazmiye’de. Bir telefon açıp oradaki arkadaşlarımıza ‘Allah razı olsun’ dedi mi? Tunceli’deki hayat standartının ve kalitesinin nasıl yükseldiğini görerek bunu yaptı mı? Ciddiyetten ve sorumluluktan yoksun anlayış."

'ASKERİMİZİN GİYSİSİ DÜNYA STANDARTLARINDADIR' 

Dersim'deki operasyonun 2 bin 300 rakımda yapıldığını belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Karayolu ulaşımı olmayan, ağaçlık veya başka bir sığınma yeri bulunmayan zorlu bir bölgedir. Timlerin bölgeye bırakılmasından sonra hava şartları aniden ağırlaştı. Hava şartları kötüleşip, tipi bastırınca 26 Ekim’de timlerin geri çekilmesi konusunda komutanlar talimat veriyor. Bölgeye defaatle denenmesine rağmen, ki aynı aynı helikopter pilotu denemesine rağmen; 2-3-4-5 tipi nedeniyle oraya inemedi. Ve 26 Ekim’de güçlükle time ulaşan personelimiz tarafından hipotermi geçiren iki evladımıza müdahale yapıldı. Kahramanlarımızı, mevsimsel şartlara uymayan şekilde operasyona çıkarıyormuşuz havası yaratmaya çalıştılar. Evlatlarımız alındı, kısa mesafe sonra helikoptere bindirildiler ve hastaneye ulaştılar. Bir tanesi helikopterde bir tanesi de hastanede şehit oldu… Askerlerimizin giysi ve ekipmanları dünya standartlarındadır."
(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar