Sri Lanka’da ölü sayısı 359’a yükseldi

Sri Lanka’da ölü sayısı 359’a yükseldi
Saldırılarla ilgili 58 kişi gözaltına alındı.

Sri Lanka Polis Sözcüsü Ruwan Gunasekara tarafında yapılan açıklamaya göre, Paskalya törenleri sırasında kilise ve otellere yönelik düzenlenen bombalı saldırılarda ölenlerin sayısı arttı. Sözcü Gunasekara, saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 359'a çıktığını açıkladı.

58 GÖZALTI

Saldırıların ardından yapılan operasyonlar kapsamında dün gece 18 kişinin daha yakalandığını aktaran Ruwan Gunasekara, son operasyonda yakalananlarla birlikte gözaltındaki kişi sayısının 58’e yükseldiğini söyledi.

FBI YETKİLİLERİ SRİ LANKA'DA

ABD'nin Kolombo Büyükelçiliği, ABD Başkanı Donald Trump'ın destek sözü çerçevesinde saldırıları soruşturmaya yardım için ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) yetkililerinin Sri Lanka'ya geldiğini duyurdu.

Elçilikten konuyla ilgili ayrıntılı bilgi verilmedi.

NE OLMUŞTU?

Sri Lanka'da Hristiyanlar için kutsal olan Paskalya ayini sırasında Kochchikade'deki St. Anthony's, Katana'daki St. Sebastian ve Batticaloa'daki Meryem Ana kiliseleri ile başkent Kolombo'daki beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine bombalı saldırı düzenlenmişti.

Bu saldırıların ardından başkent Kolombo'nun banliyöleri Dehiwala'daki konukevi yakınında ve Dematogo'da da üst geçit yakınında patlamalar olmuştu.

359 kişinin hayatını kaybettiği ve 500’den fazla kişinin de yaralandığı bombalı saldırıları cihatçı terör örgütü IŞİD üstlenmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar