Suriye: Soçi anlaşması bir şey değiştirmeyecek

Suriye: Soçi anlaşması bir şey değiştirmeyecek
Türkiye ile Rusya arasında karara bağlanan 'silahsızlandırılmış bölge' anlaşmasının imzalanmasının ardından Suriye'den ilk tepki geldi.

Türkiye ile Rusya arasında cihatçı örgütlerin son sığınağı olan Suriye'nin İdlib kentine bir askeri operasyon düzenlenip düzenlenmeyeceğine dair yapılan görüşmelerden "silahsızlandırılmış bölge" anlaşması çıktı.  

Suriye yönetimindan bu anlaşmaya dair yapılmış resmi bir açıklama henüz yok ancak Suriye kaynaklı haber sitelerinde, Esad yönetiminin anlaşmaya nasıl baktığına dair haberler yer aldı. Suriye ordusundan bir kaynağa dayandırılan haberlere göre Esad yönetimi, "Rusya ve Türkiye arasında imzalanan bugünkü anlaşma hiçbir şeyi değiştirmeyecek. Suriye ordusu Lazkiye, Kuzey Hama ve Al-Gah saldırılarını başlatacak. İdlib'in alınması da çok yakında" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi'deki toplantıda İdlib konusunu görüşmüştü. Toplantının ardından yapılan açıklamada, Putin, "İdlib'de 15-20 kilometrekarelik silahsızlanma bölgesi kurulacak" demişti. Erdoğan ise "muhaliflerin" oldukları bölgede kalacaklarını açıklamıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar