Suruç saldırısından sonra 130 kişiye kadro iddiası

Suruç saldırısından sonra 130 kişiye kadro iddiası
Şenyaşar ailesinden 3 kişiyi öldüren AKP'li İbrahim Halil Yıldız'ın yakınlarının silahlandırıldığı belirtildi. Yıldız son AKP kongresinde parti yönetimine alınmıştı.

Remzi BUDANCİR


ARTI GERÇEK- Urfa’nın Suruç ilçesinde, 14 Haziran’da, AKP milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız’ın esnaf ziyareti sırasında çıkan olaylarda Adil ve Celal Şenyaşar kardeşler ile babaları Hacı Esvet Şenyaşar silahla ve linç edilerek öldürülmüştü. Çıkan olaylarda Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetmiş, 8 kişi ise yaralanmıştı. Yaşanan olayın üzerinden iki ayı aşkın zaman geçmesine rağmen failler hala bulunmadı. Kardeşlerini ve babasını kaybeden Fadıl Şenyaşar tutuklanırken, tehdit altında olduklarını ifade eden aile ilçeyi terk etti. Aile bireylerini kaybeden Şenyaşar ailesi Kurban Bayramı’nı buruk karşıladı. Ağabeyi Hacı Esvet Şenyaşar ile yeğenleri Adil ve Celal Şenyaşar’ı kaybeden Osman Şenyaşar, Artı Gerçek’e konuştu. 

"MEZARLARIMIZI ZİYARET EDEMİYORUZ"

Bayramın kendileri için hiçbir anlam ifade etmediğini belirten Şenyaşar, "Bayramı yaşamıyoruz. Bizim için bir anlamı yok. Bugün mezarlığa gitmeyi düşünüyoruz. Ama güvenlik kaygımız var. Belki kadınlar gidebilir, işte Emine anne gider belki. Onun dışında gidemiyoruz. İstesek de mezarlıklarımızı ziyaret edemiyoruz. Bırakın mezarlığı, Suruç’a gidemiyoruz. Ciddi anlamda güvenlik kaygısı yaşıyoruz" dedi. 

"BUNLAR DEVLETİ BİLE KULLANIYOR"

Şenyaşar yakınlarını öldürenlerin kendilerine verilen gücü kullandığını söyledi. Bu kişilerin devletin gücünü ve devleti de kullandığını belirten Şenyaşar, "Sadece Şenyaşar ailesi ve Suruç değil, tüm bölge bunların ne olduğunu biliyor. Herkes biliyor. Sayısız dosyaları var. Katlettikleri, sakat bıraktıkları insanlar var. Evini yaktıkları insanlar var. Bir sürü dosyaları var. Bunlar devleti de kullanıyor" ifadelerini kullandı. 

"SALDIRIYI YAPANLARIN YAKINLARINA SİLAH VERİLDİ"

Olayın ardından saldırıyı yapanlarının yakınlarına kadro verildiğini söyleyen Şenyaşar, "Devlet kendilerine 130 kadro vererek, silahlandırdı. Devleti kullanıyorlar. Şu anda Suruç’un girişinde karakol kontrol noktaları var. Onlar da yer alıyor. Ellerinde kaleşnikof silahlarla onlar da yer alıyor. Yapmış oldukları katliam yanlarına kar kalıyor, hiç kimse yakalanmadı. Hiç kimse cezaevine girmedi, kimse hakkında soruşturma açılmadı. İki ayı aşkın bir süre geçti ama hiçbir hareket söz konusu değil. Failler ile ilgili herhangi bir adım atılmış değil. Üstüne üstlük beni tehdit ediyorlar. Beni ve çocuklarımı katledeceklerini açık bir şekilde söylüyorlar. Ben o tehditleri savcılığa bildirdim. Onlar hakkında da bir işlem yapılmadı. Can güvenliğimi sağlayacak herhangi bir adım atılmadı. Üstüne üstlük benim evim arandı, darmadağın edildi" dedi. 

"İŞ YERLERİMİZİ SATMAMIZA İZİN VERİLMİYOR"

Yakınlarının suçsuz yere katledildiğini ifade eden Şenyaşar, şunları söyledi: Üç insanı katlederek toprağın altına gömdüler. O insanlar iş yerindeydi, sadece 'size oy vermeyeceğiz' demişlerdi. Bunun dışında herhangi bir şey yoktu. Suruç’a giremiyoruz. Ekonomik açıdan sıkıntı yaşıyoruz. İşyerlerimizi satmak istedik, nakit paraya çevirmek istedik. Polis ona da izin vermiyor. Asayiş kapılara kilitler koymuş. Dükkanlarımızı açamadık, satamadık ve hiçbir şey yapamadık. Yazık, bu ülkeye de yazık. Adalet yok. Adalet mülkün temelidir. Temelde adaletin olması gerekiyor. Ama maalesef o da yok.

YILDIZ AKP YÖNETİMİNDE

Bu hafta yapılan AKP 6. Olağan Kongresi'nde İbrahim Halil Yıldız 50 kişilik parti yönetimine alınmıştı. 
 

Öne Çıkanlar